Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Nederlandse Obesitas Kliniek aanwezig op Dag van de Eerstelijn

Dinsdag 3 januari 2017 – Op woensdag 18 januari is de Nederlandse Obesitas Kliniek aanwezig op de Dag van de Eerste Lijn in Egmond aan Zee. Het thema is Praktisch aan de slag: “Doen is het nieuwe denken’.

Voor de eerste lijn komen er steeds meer tools, vragenlijsten, werkwijzen en richtlijnen beschikbaar ten aanzien van praktijkorganisatie, samenwerking, persoonlijk functioneren en consultvaardigheden. Dit vraagt van professionals in de zorg de noodzaak zich te verdiepen in de kennis en achtergronden van deze nieuwe ontwikkelingen om deze eigen te maken.

Madelène Kuipers (voormalig huisarts en NOK-arts) geeft een interactieve workshop met de titel ‘Obesitas en de rol van de professional na bariatrie’. 12% van de Nederlandse volwassen kampt met obesitas. De NHG standaard Obesitas schrijft een gecombineerde leefstijlinterventie voor. Obesitas gaat gepaard met comorbiditeiten zoals DM II, OSAS en hypertensie. Bariatrie wordt steeds meer toegepast en heeft effect op comorbiditeit en daaraan gerelateerde medicatie. Wat zijn de criteria voor bariatrische chirurgie? Waar dien je als professional aandacht voor te hebben in de follow up van deze patiëntengroep? Wat zijn de gevolgen op de lange termijn? Zijn er naast voordelen (gewichtsverlies) ook nadelen? Hoe zit het met zwangerschap na bariatrische chirurgie?

We ontmoeten u graag bij onze stand!

Locatie:
Hotel Zuiderduin, Zeeweg 52, 1931 VL Egmond aan Zee

Bezoekers Congres Morbide Obesitas

 

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921