Nieuws

Nascholing morbide obesitas en bariatrische chirurgie

 - 

In februari zal de Nederlandse Obesitas Kliniek in samenwerking met het Obesitas Centrum Amsterdam en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis weer nascholing aanbieden voor huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten.

In Nederland kampt 12% van de volwassen met obesitas. Hiermee is overgewicht een veelvoorkomend probleem in de huisartsenpraktijk. Maar hoe ga je obesitas effectief en op de lange termijn te lijf? De NHG standaard Obesitas schrijft een gecombineerde leefstijlinterventie voor; aanpassing van de voeding, lichamelijke beweging en psychologische ondersteuning.

Welke toevoeging heeft bariatrische chirurgie op deze aanpak?
De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft speciaal voor huisartsen en praktijkondersteuners een geaccrediteerde nascholing ontwikkeld, waarin de oorzaken en behandelmogelijkheden van (morbide) obesitas aan bod komen. Zowel de fysiologische als psychologische gronden van obesitas worden belicht, evenals bariatrische operatietechnieken en het effect hiervan op comorbiditeit zoals DM II, OSAS en hypertensie.

Meer informatie en programma
De nascholing wordt u aangeboden op maandag 10- 02-2014 in het St. Lucas Andreas ziekenhuis, Amsterdam. De scholing is GAIA geaccrediteerd en wordt verzorgd door (voormalig huisarts) Françoise Langens, werkzaam als arts bij de Nederlandse Obesitas Kliniek en Laurens de Wit, werkzaam als bariatrisch chirurg in het St. Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam.

Programma
19:00 – 19.15 Inloop, inclusief soep en broodjes
19:15 – 20.00 Morbide obesitas, dr. Françoise Langens
20:00 – 20.45 Bariatrische chirurgie, dr. Laurens de Wit
20:45 – 21.00 Pauze
21:00 – 21:45 Rol huisarts en NOK arts, dr. Françoise Langens
21:45 – 21:50 Afsluiting

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info-amsterdam@obesitaskliniek.nl onder vermelding van Nascholing 10- 02-2014 Vermeld hierin uw naam en eventueel BIG-inschrijfnummer. De nascholing is geheel kosteloos en zowel voor de huisarts als praktijkondersteuner interessant.
Accreditatie huisartsen: 3 punten
Accreditatie POH’s : is aangevraagd.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder