Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Nascholing morbide obesitas en bariatrische chirurgie

Woensdag 18 december 2013 – In februari zal de Nederlandse Obesitas Kliniek in samenwerking met het Obesitas Centrum Amsterdam en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis weer nascholing aanbieden voor huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten.

In Nederland kampt 12% van de volwassen met obesitas. Hiermee is overgewicht een veelvoorkomend probleem in de huisartsenpraktijk. Maar hoe ga je obesitas effectief en op de lange termijn te lijf? De NHG standaard Obesitas schrijft een gecombineerde leefstijlinterventie voor; aanpassing van de voeding, lichamelijke beweging en psychologische ondersteuning.

Welke toevoeging heeft bariatrische chirurgie op deze aanpak?
De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft speciaal voor huisartsen en praktijkondersteuners een geaccrediteerde nascholing ontwikkeld, waarin de oorzaken en behandelmogelijkheden van (morbide) obesitas aan bod komen. Zowel de fysiologische als psychologische gronden van obesitas worden belicht, evenals bariatrische operatietechnieken en het effect hiervan op comorbiditeit zoals DM II, OSAS en hypertensie.

Meer informatie en programma
De nascholing wordt u aangeboden op maandag 10- 02-2014 in het St. Lucas Andreas ziekenhuis, Amsterdam. De scholing is GAIA geaccrediteerd en wordt verzorgd door (voormalig huisarts) Françoise Langens, werkzaam als arts bij de Nederlandse Obesitas Kliniek en Laurens de Wit, werkzaam als bariatrisch chirurg in het St. Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam.

Programma
19:00 – 19.15 Inloop, inclusief soep en broodjes
19:15 – 20.00 Morbide obesitas, dr. Françoise Langens
20:00 – 20.45 Bariatrische chirurgie, dr. Laurens de Wit
20:45 – 21.00 Pauze
21:00 – 21:45 Rol huisarts en NOK arts, dr. Françoise Langens
21:45 – 21:50 Afsluiting

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info-amsterdam@obesitaskliniek.nl onder vermelding van Nascholing 10- 02-2014 Vermeld hierin uw naam en eventueel BIG-inschrijfnummer. De nascholing is geheel kosteloos en zowel voor de huisarts als praktijkondersteuner interessant.
Accreditatie huisartsen: 3 punten
Accreditatie POH’s : is aangevraagd.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611