Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Nascholing huisartsen over bariatrie in regio Amsterdam

Zondag 13 oktober 2013 – Op dinsdag 12 november 2013, van 17:30 tot 21:30, geeft de Nederlandse Obesitas Kliniek in samenwerking met het St. Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam nascholing aan huisartsen en praktijkondersteuners met als onderwerp bariatrie.

Onderwerpen die aan de orde zullen komen:

  • Aanpak obesitas effectief op lange termijn
  • De toevoeging van bariatrische chirurgie
  • Fysiologische en psychologische oorzaken van obesitas
  • Het effect van bariatrie op comorbiditeiten
  • Bariatrie in de NHG standaard DM

12% van de Nederlandse volwassen kampt met obesitas, hiermee is overgewicht een veelvoorkomend probleem in de huisartsenpraktijk. Maar hoe ga je obesitas effectief en op de lange termijn te lijf? De NHG standaard Obesitas schrijft een gecombineerde leefstijlinterventie voor; aanpassing van de voeding, lichamelijke beweging en psychologische ondersteuning. Welke toevoeging heeft bariatrische chirurgie aan deze aanpak? De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft speciaal voor huisartsen en POH’s een geaccrediteerde nascholing ontwikkeld waarin de oorzaken en behandelmogelijkheden van (morbide) obesitas aan bod komen. Zowel de fysiologische als psychologische gronden van obesitas worden belicht, evenals bariatrische operatietechnieken en het effect hiervan op (het verdwijnen van) comorbiditeiten zoals DM II, OSAS en hypertensie.

Sprekers
Dr. L.T. de Wit, bariatrisch chirurg SLAZ
Jan Steven Burgerhart, arts Nederlandse Obesitas Kliniek

Deze nascholing is gewaardeerd op 3 accreditatiepunten. Zie voor meer informatie de website van 1e lijn Amsterdam: eerstelijnamsterdam.nl/index.php/nascholing/totaal-overzicht/2148-bariatrie

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611