Nieuws

Koninklijke Onderscheiding Gerrit de Groot

 - 

Met trots melden wij u dat onze oprichter, de heer Gerrit de Groot, gisteren tijdens het Congres Morbide Obesitas een Koninklijke Onderscheiding heeft ontvangen: Ridder in de orde van Oranje-Nassau. De burgemeester van Nieuwegein, de heer F.T.J.M. Backhuijs reikte de onderscheiding uit. De heer De Groot nam tijdens het congres afscheid als lid van de Medisch Psychologische Raad van de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Oorspronkelijk persbericht gemeente Bergen:

De Koninklijke Onderscheiding wordt aan de heer De Groot uitgereikt omdat de activiteiten van de decorandus, die hij sinds geruime tijd verricht, dan wel gerelateerd aan de hoofdfunctie als oprichter, als algemeen directeur, als arts en tot op heden als lid van de Medisch Psychologische Raad van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), heeft verricht en die ten goede zijn gekomen aan de samenleving.

Er is sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten in en al dan niet gerelateerd aan de hoofdfunctie, met een aantoonbare uitstraling buiten de eigen organisatie. Met de kwalificatie van iemand, die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben in het bijzonder op het gebied van behandeling van obesitas en iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

De conclusie is, dat de heer De Groot heel veel heeft betekend voor vele mensen met ernstig overgewicht. Velen heeft hij weer een nieuw perspectief geboden en heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van dit zorgmodel in Nederland.

Wij willen langs deze weg Gerrit de Groot nogmaals van harte feliciteren met de onderscheiding, en hem danken voor alles dat hij voor de NOK heeft gedaan!

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder