Nieuws

Koninklijke Onderscheiding Gerrit de Groot

 - 

Met trots melden wij u dat onze oprichter, de heer Gerrit de Groot, gisteren tijdens het Congres Morbide Obesitas een Koninklijke Onderscheiding heeft ontvangen: Ridder in de orde van Oranje-Nassau. De burgemeester van Nieuwegein, de heer F.T.J.M. Backhuijs reikte de onderscheiding uit. De heer De Groot nam tijdens het congres afscheid als lid van de Medisch Psychologische Raad van de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Oorspronkelijk persbericht gemeente Bergen:

De Koninklijke Onderscheiding wordt aan de heer De Groot uitgereikt omdat de activiteiten van de decorandus, die hij sinds geruime tijd verricht, dan wel gerelateerd aan de hoofdfunctie als oprichter, als algemeen directeur, als arts en tot op heden als lid van de Medisch Psychologische Raad van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), heeft verricht en die ten goede zijn gekomen aan de samenleving.

Er is sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten in en al dan niet gerelateerd aan de hoofdfunctie, met een aantoonbare uitstraling buiten de eigen organisatie. Met de kwalificatie van iemand, die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben in het bijzonder op het gebied van behandeling van obesitas en iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

De conclusie is, dat de heer De Groot heel veel heeft betekend voor vele mensen met ernstig overgewicht. Velen heeft hij weer een nieuw perspectief geboden en heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van dit zorgmodel in Nederland.

Wij willen langs deze weg Gerrit de Groot nogmaals van harte feliciteren met de onderscheiding, en hem danken voor alles dat hij voor de NOK heeft gedaan!

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder