Nieuws

Informatieve netwerkbijeenkomst Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven

 - 

Op donderdag 12 november 2015 organiseert de Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven een netwerkbijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld voor POH, POH GGZ, Psychologen, Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, Maatschappelijk werkers, Fysiotherapeuten, Bewegingsdeskundigen, Diëtisten, Diabetesverpleegkundigen en Personal Trainers.

Tijdens deze bijeenkomst informeren onze behandelaren u graag over de behandeling van morbide obesitas bij de Nederlandse Obesitas Kliniek.

De Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven biedt sinds 2009 een compleet behandelprogramma aan voor mensen met ernstig overgewicht, waarbij een operatieve ingreep onderdeel uitmaakt van de behandeling. De behandeling is feitelijk een ‘zelfmanagement’ programma waarin de patiënt gezond leert te leven. De combinatie van diens doorzettingsvermogen en onze begeleiding zal ervoor zorgen dat het eet- en leefpatroon positief verandert.

Indien u interesse heeft voor deze bijeenkomst zien we uw aanmelding graag voor 1 november per e-mail tegemoet (info-eindhoven@obesitaskliniek.nl). Heeft u nog vragen, neem dan contact op met vestiging Eindhoven op telefoonnummer 040-2148200.

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder