Nieuws

Informatieavond ernstig overgewicht in het RKZ

 - 

Wanneer kom je in aanmerking voor een maagband? Hoe is de begeleiding voor mensen met ernstig overgewicht? Wat houdt de operatie in?

De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod op de informatieavond die het Rode Kruis Ziekenhuis op dinsdag 7 juni organiseert over chirurgische ingrepen bij ernstig overgewicht (obesitas).

Sprekers
Tijdens de avond wordt u over het onderwerp geïnformeerd vanuit verschillende invalshoeken. Sprekers zijn:
– een chirurg van het RKZ
– een Maag Darm Lever-arts van het RKZ
– een longarts van het RKZ over overgewicht en slaapapneu
– een bariatrieverpleegkundige van het RKZ
– een medewerker van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK).

De NOK begeleidt mensen voor en na chirurgie bij obesitas om een gezonde levensstijl te handhaven. De NOK en het RKZ werken met elkaar samen.

Locatie en tijd
De bijeenkomst heeft plaats in het restaurant van het ziekenhuis op de 2e etage, van 19.00 tot 20.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Aanmelden
De avond is bestemd voor alle geïnteresseerden en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan bij het Patiëntenservicebureau van het RKZ, aan de balie in de centrale hal van het ziekenhuis, telefonisch via 0251 – 265 111 (ma-vrij 9-16 uur) of via het aanmeldformulier op de website. E-mail: patientenservicebureau@rkz.nl.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder