Nieuws

Informatieavond ernstig overgewicht in het RKZ

 - 

Wanneer kom je in aanmerking voor een maagband? Hoe is de begeleiding voor mensen met ernstig overgewicht? Wat houdt de operatie in?

De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod op de informatieavond die het Rode Kruis Ziekenhuis op dinsdag 7 juni organiseert over chirurgische ingrepen bij ernstig overgewicht (obesitas).

Sprekers
Tijdens de avond wordt u over het onderwerp geïnformeerd vanuit verschillende invalshoeken. Sprekers zijn:
– een chirurg van het RKZ
– een Maag Darm Lever-arts van het RKZ
– een longarts van het RKZ over overgewicht en slaapapneu
– een bariatrieverpleegkundige van het RKZ
– een medewerker van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK).

De NOK begeleidt mensen voor en na chirurgie bij obesitas om een gezonde levensstijl te handhaven. De NOK en het RKZ werken met elkaar samen.

Locatie en tijd
De bijeenkomst heeft plaats in het restaurant van het ziekenhuis op de 2e etage, van 19.00 tot 20.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Aanmelden
De avond is bestemd voor alle geïnteresseerden en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan bij het Patiëntenservicebureau van het RKZ, aan de balie in de centrale hal van het ziekenhuis, telefonisch via 0251 – 265 111 (ma-vrij 9-16 uur) of via het aanmeldformulier op de website. E-mail: patientenservicebureau@rkz.nl.

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder