Nieuws

Informatieavond obesitas in Meander Medisch Centrum

 - 

Voor mensen met ernstig overgewicht is een operatie soms de meest geschikte oplossing. Wie komen hiervoor in aanmerking, wat gebeurt er bij de operatie en hoe ziet het voor- en natraject eruit? Die vragen staan centraal op de informatieavond over obesitas op donderdag 2 februari.

De avond is een initiatief van Meander Medisch Centrum in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek Hilversum. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) begeleidt mensen voor en na maagverkleiningsoperaties. J.S. Burgerhart, arts van de NOK, gaat in op hoe men na de maagoperatie een gezonde leefstijl in praktijk kan brengen. Dr. P.M. Verheijen, chirurg in Meander Medisch Centrum, bespreekt welk soort operatie voor wie geschikt is. Mevrouw dr. L.T. Dijkhorst-Oei, internist in Meander staat stil bij de vraag wat het effect is van een maagverkleining op diabetes en andere gezondheidsrisico’s.

Aanmelden
De informatieavond over obesitas vindt plaats in de Kapel locatie Amersfoort Lichtenberg van Meander Medisch Centrum, Utrechtseweg 160 in Amersfoort. De zaal is open om 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur. Het programma is speciaal bestemd voor mensen met ernstig overgewicht en hun familieleden. Aanmelden vooraf is wenselijk, dit kan tot en met 30 januari via 033-8505050 (vraag naar secretariaat Chirurgie).

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder