Nieuws

Informatieavond obesitas in Meander Medisch Centrum

 - 

Voor mensen met ernstig overgewicht is een operatie soms de meest geschikte oplossing. Wie komen hiervoor in aanmerking, wat gebeurt er bij de operatie en hoe ziet het voor- en natraject eruit? Die vragen staan centraal op de informatieavond over obesitas op donderdag 2 februari.

De avond is een initiatief van Meander Medisch Centrum in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek Hilversum. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) begeleidt mensen voor en na maagverkleiningsoperaties. J.S. Burgerhart, arts van de NOK, gaat in op hoe men na de maagoperatie een gezonde leefstijl in praktijk kan brengen. Dr. P.M. Verheijen, chirurg in Meander Medisch Centrum, bespreekt welk soort operatie voor wie geschikt is. Mevrouw dr. L.T. Dijkhorst-Oei, internist in Meander staat stil bij de vraag wat het effect is van een maagverkleining op diabetes en andere gezondheidsrisico’s.

Aanmelden
De informatieavond over obesitas vindt plaats in de Kapel locatie Amersfoort Lichtenberg van Meander Medisch Centrum, Utrechtseweg 160 in Amersfoort. De zaal is open om 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur. Het programma is speciaal bestemd voor mensen met ernstig overgewicht en hun familieleden. Aanmelden vooraf is wenselijk, dit kan tot en met 30 januari via 033-8505050 (vraag naar secretariaat Chirurgie).

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder