Nieuws

Informatie-avond over behandeling obesitas in het RKZ

 - 

Op 27 november organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek een informatiebijeenkomst over de behandeling van ernstig overgewicht (obesitas).

Wanneer kom je in aanmerking voor een operatie bij overgewicht? Hoe is de begeleiding? Wat houdt de operatie in? De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod op de informatieavond over chirurgische ingrepen bij obesitas.

Gespecialiseerd team
Steeds meer Nederlanders hebben overgewicht, van wie een groot deel zelfs in een ernstige vorm. Al deze extra kilo’s veroorzaken grote gezondheidsproblemen, nu en in de toekomst.
Mensen met obesitas, die al van alles geprobeerd hebben om gewicht te verliezen, kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, bij een professioneel en gespecialiseerd behandelteam. Na de ingreep begeleidt de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) bij het aanpassen van de levensstijl. Het gaat dan bijvoorbeeld om psychologische begeleiding en aanpassingen op het gebied van voeding en beweging.

Bijeenkomst
De voorlichtingsbijeenkomst is bestemd voor mensen met obesitas, hun naasten en belangstellenden. Chirurg Huib Cense, gespecialiseerd in operaties bij ernstig overgewicht (bariatrische chirurgie) vertelt deze avond over de verschillende mogelijkheden. Evenals een gespecialiseerd verpleegkundige van het RKZ en een deskundige van de NOK. Het hele behandelpakket komt aan de orde: de begeleiding, de diverse behandelmethoden, wel of niet een operatie en wat houdt zo’n operatie dan in? Op www.rkz.nl zijn diverse filmpjes te zien met ervaringen van patiënten.
Er is gelegenheid om vragen te stellen. De toegang is gratis.

Locatie en datum
Locatie: Restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis
Datum en tijdstip: 27 november, van 18.30-19.30 uur (restaurant open vanaf 18.00 uur).
Aanmelden: via www.rkz.nl of via het Patiëntenservicebureau , t 0251 26 5111 of patientenservicebureau@rkz.nl

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder