Nieuws

Informatie-avond over behandeling obesitas in het RKZ

 - 

Op 27 november organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek een informatiebijeenkomst over de behandeling van ernstig overgewicht (obesitas).

Wanneer kom je in aanmerking voor een operatie bij overgewicht? Hoe is de begeleiding? Wat houdt de operatie in? De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod op de informatieavond over chirurgische ingrepen bij obesitas.

Gespecialiseerd team
Steeds meer Nederlanders hebben overgewicht, van wie een groot deel zelfs in een ernstige vorm. Al deze extra kilo’s veroorzaken grote gezondheidsproblemen, nu en in de toekomst.
Mensen met obesitas, die al van alles geprobeerd hebben om gewicht te verliezen, kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, bij een professioneel en gespecialiseerd behandelteam. Na de ingreep begeleidt de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) bij het aanpassen van de levensstijl. Het gaat dan bijvoorbeeld om psychologische begeleiding en aanpassingen op het gebied van voeding en beweging.

Bijeenkomst
De voorlichtingsbijeenkomst is bestemd voor mensen met obesitas, hun naasten en belangstellenden. Chirurg Huib Cense, gespecialiseerd in operaties bij ernstig overgewicht (bariatrische chirurgie) vertelt deze avond over de verschillende mogelijkheden. Evenals een gespecialiseerd verpleegkundige van het RKZ en een deskundige van de NOK. Het hele behandelpakket komt aan de orde: de begeleiding, de diverse behandelmethoden, wel of niet een operatie en wat houdt zo’n operatie dan in? Op www.rkz.nl zijn diverse filmpjes te zien met ervaringen van patiënten.
Er is gelegenheid om vragen te stellen. De toegang is gratis.

Locatie en datum
Locatie: Restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis
Datum en tijdstip: 27 november, van 18.30-19.30 uur (restaurant open vanaf 18.00 uur).
Aanmelden: via www.rkz.nl of via het Patiëntenservicebureau , t 0251 26 5111 of patientenservicebureau@rkz.nl

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder