Nieuws

Informatie-avond over behandeling obesitas in het RKZ

 - 

Op 27 november organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek een informatiebijeenkomst over de behandeling van ernstig overgewicht (obesitas).

Wanneer kom je in aanmerking voor een operatie bij overgewicht? Hoe is de begeleiding? Wat houdt de operatie in? De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod op de informatieavond over chirurgische ingrepen bij obesitas.

Gespecialiseerd team
Steeds meer Nederlanders hebben overgewicht, van wie een groot deel zelfs in een ernstige vorm. Al deze extra kilo’s veroorzaken grote gezondheidsproblemen, nu en in de toekomst.
Mensen met obesitas, die al van alles geprobeerd hebben om gewicht te verliezen, kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, bij een professioneel en gespecialiseerd behandelteam. Na de ingreep begeleidt de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) bij het aanpassen van de levensstijl. Het gaat dan bijvoorbeeld om psychologische begeleiding en aanpassingen op het gebied van voeding en beweging.

Bijeenkomst
De voorlichtingsbijeenkomst is bestemd voor mensen met obesitas, hun naasten en belangstellenden. Chirurg Huib Cense, gespecialiseerd in operaties bij ernstig overgewicht (bariatrische chirurgie) vertelt deze avond over de verschillende mogelijkheden. Evenals een gespecialiseerd verpleegkundige van het RKZ en een deskundige van de NOK. Het hele behandelpakket komt aan de orde: de begeleiding, de diverse behandelmethoden, wel of niet een operatie en wat houdt zo’n operatie dan in? Op www.rkz.nl zijn diverse filmpjes te zien met ervaringen van patiënten.
Er is gelegenheid om vragen te stellen. De toegang is gratis.

Locatie en datum
Locatie: Restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis
Datum en tijdstip: 27 november, van 18.30-19.30 uur (restaurant open vanaf 18.00 uur).
Aanmelden: via www.rkz.nl of via het Patiëntenservicebureau , t 0251 26 5111 of patientenservicebureau@rkz.nl

Beeldje.jpgBeeldje.jpg

Ons beleid inzake het coronavirus (COVID-19)

De Nederlandse Obesitas Kliniek volgt de ontwikkeling van het nieuwe coronavirus (COVID-19) nauwlettend. We hanteren het actuele beleid van het RIVM.

Lees verder
teamHeerlen-scaled.jpgteamHeerlen-scaled.jpg

Maagballon, maagplooien en medicijnen tegen overgewicht

Een maagverkleining is de laatste redding voor mensen met morbide obesitas oftewel zeer ernstig overgewicht. De Nederlandse Obesitas Kliniek voert deze ingreep vijfduizend keer per jaar uit, maar er zijn ook minder ingrijpende alternatieven: het aanbrengen van plooien in de maag, het tijdelijk plaatsen van een maagballon en een medicijn dat het hongergevoel vermindert. ‘Behandelingen […]

Lees verder