Nieuws

Geslaagde XXL-markt: “het gaat over lifestyle”

 - 

Ruim 100 mensen uit heel Nederland hebben zaterdag 22 september de XXL-markt in het Rode Kruis Ziekenhuis bezocht. De informatiemarkt over overgewicht werd georganiseerd door het RKZ en de Nederlandse Obesitas Kliniek.

XXL-blues

De presentatie van Danny, bekend van het programma Obese, kon op enorme belangstelling rekenen. Evenals de presentatie van chirurg Michiel Hunfeld, gespecialiseerd in maagverkleiningsoperaties, die tevens met een collega het zelfgeschreven lied XXL-blues ten gehore bracht.

Ervaringen delen

Ook ervaringen uitwisselen was populair. Onder het genot van een hapje en drankje van de ter plekke kokende kok werd veel besproken met andere bezoekers of met mensen die uit eigen ervaring over een operatie bij overgewicht konden vertellen. “Hunfeld: de markt heeft niet alleen medische inhoud, het gaat om lifestyle; een andere manier van leven, eten en bewegen dan je tot nu toe hebt gedaan.” “Ik vind het heel fijn dat jullie dit organiseren, met zoveel informatie bij elkaar”, zegt een bezoeker. Ik heb er speciaal 60 kilometer voor gereden en was al lekker vroeg, zodat ik overal vragen kon stellen.”

Workout

Ter plekke kon worden meegedaan aan een wandeltest, workout of workshop of informatie worden verkregen over aquaslank zwemmen. En natuurlijk was er de grote maten modeshow.

Meer foto’s:

Bekijk hier een verslag van de XXL dag op YouTube:

Geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder