Nieuws

Geslaagde XXL-markt: “het gaat over lifestyle”

 - 

Ruim 100 mensen uit heel Nederland hebben zaterdag 22 september de XXL-markt in het Rode Kruis Ziekenhuis bezocht. De informatiemarkt over overgewicht werd georganiseerd door het RKZ en de Nederlandse Obesitas Kliniek.

XXL-blues

De presentatie van Danny, bekend van het programma Obese, kon op enorme belangstelling rekenen. Evenals de presentatie van chirurg Michiel Hunfeld, gespecialiseerd in maagverkleiningsoperaties, die tevens met een collega het zelfgeschreven lied XXL-blues ten gehore bracht.

Ervaringen delen

Ook ervaringen uitwisselen was populair. Onder het genot van een hapje en drankje van de ter plekke kokende kok werd veel besproken met andere bezoekers of met mensen die uit eigen ervaring over een operatie bij overgewicht konden vertellen. “Hunfeld: de markt heeft niet alleen medische inhoud, het gaat om lifestyle; een andere manier van leven, eten en bewegen dan je tot nu toe hebt gedaan.” “Ik vind het heel fijn dat jullie dit organiseren, met zoveel informatie bij elkaar”, zegt een bezoeker. Ik heb er speciaal 60 kilometer voor gereden en was al lekker vroeg, zodat ik overal vragen kon stellen.”

Workout

Ter plekke kon worden meegedaan aan een wandeltest, workout of workshop of informatie worden verkregen over aquaslank zwemmen. En natuurlijk was er de grote maten modeshow.

Meer foto’s:

Bekijk hier een verslag van de XXL dag op YouTube:

Geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder