Nieuws

Foto’s: een jaar verder

 - 

Op deze foto’s ziet u een van de vele groepen die behandeld worden door de Nederlandse Obesitas Kliniek. De ‘voor’ foto is genomen in januari 2012, en de ‘na’ foto in juni 2013. Meer dan een jaar later zijn de deelnemers vele kilo’s kwijt, en voelen ze zich aantoonbaar lekkerder in hun vel.

Dit fantastische resultaat op de korte termijn (deze groep is nog onder behandeling en wordt daarna nog vijf jaar begeleid) wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze chirurgen, artsen, psychologen, diëtisten, bewegingsdeskundigen en zorgcoordinatoren.

Maar het is bovenal de motivatie van de patiënt die een behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek succesvol maakt en hen een nieuwe manier van leven biedt.

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder