Nieuws

Feestelijke opening nieuwe pand NOK West

 - 

13 oktober jongstleden is het nieuwe pand van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) West feestelijk geopend. De nieuwe vestiging bestaat uit meerdere verdiepingen en biedt ruimte voor extra behandelteams, waarmee meer patiënten en meerdere patiëntgroepen tegelijkertijd behandeld kunnen worden voor morbide obesitas.

De Nederlandse Obesitas Kliniek West ontstond in 2009 uit een unieke samenwerking tussen MCH Antoniushove, het Bronovo ziekenhuis, het Langeland ziekenhuis, het Groene Hart ziekenhuis, enkele chirurgen en de Nederlandse Obesitas Kliniek en startte in Leidscheveen met de behandeling van patienten met morbide obesitas. Het eerste jaar meldde zich reeds 500 patienten. Mede door de bewezen succesvolle, multidisciplinaire aanpak, die zorgt voor een forse gezondheidswinst en verbetering van kwaliteit van leven, groeide de behandeling bij NOK West al snel uit tot de meest efficiënte ([term bariatrische]) behandeling van morbide obesitas in de omgeving Haaglanden. Dit zorgde vanzelfsprekend voor een explosieve groei van patiënten en dit jaar verwachten wij zo’n 1250 nieuwe aanmeldingen voor NOK West.

Door dit succes groeide de kliniek aan de Hariëtte Freezerhof uit haar jasje en ontstond er behoefte aan een groter behandelcentrum. In 2014 is een start gemaakt met de verbouwing van een nieuw pand voor de Nederlandse Obesitas Kliniek West aan de Bordewijklaan 3 in Den Haag. Dit pand is hedenmiddag feestelijk geopend door de directie van de Nederlandse Obesitas Kliniek West.

Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor een integrale behandeling, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek West, telefoon 088-8832444, na verwijzing door de huisarts. Kijk voor meer informatie over de aanpak op www.obesitaskliniek.nl/den-haag.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder