Nieuws

Feestelijke opening nieuwe pand NOK West

 - 

13 oktober jongstleden is het nieuwe pand van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) West feestelijk geopend. De nieuwe vestiging bestaat uit meerdere verdiepingen en biedt ruimte voor extra behandelteams, waarmee meer patiënten en meerdere patiëntgroepen tegelijkertijd behandeld kunnen worden voor morbide obesitas.

De Nederlandse Obesitas Kliniek West ontstond in 2009 uit een unieke samenwerking tussen MCH Antoniushove, het Bronovo ziekenhuis, het Langeland ziekenhuis, het Groene Hart ziekenhuis, enkele chirurgen en de Nederlandse Obesitas Kliniek en startte in Leidscheveen met de behandeling van patienten met morbide obesitas. Het eerste jaar meldde zich reeds 500 patienten. Mede door de bewezen succesvolle, multidisciplinaire aanpak, die zorgt voor een forse gezondheidswinst en verbetering van kwaliteit van leven, groeide de behandeling bij NOK West al snel uit tot de meest efficiënte ([term bariatrische]) behandeling van morbide obesitas in de omgeving Haaglanden. Dit zorgde vanzelfsprekend voor een explosieve groei van patiënten en dit jaar verwachten wij zo’n 1250 nieuwe aanmeldingen voor NOK West.

Door dit succes groeide de kliniek aan de Hariëtte Freezerhof uit haar jasje en ontstond er behoefte aan een groter behandelcentrum. In 2014 is een start gemaakt met de verbouwing van een nieuw pand voor de Nederlandse Obesitas Kliniek West aan de Bordewijklaan 3 in Den Haag. Dit pand is hedenmiddag feestelijk geopend door de directie van de Nederlandse Obesitas Kliniek West.

Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor een integrale behandeling, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek West, telefoon 088-8832444, na verwijzing door de huisarts. Kijk voor meer informatie over de aanpak op www.obesitaskliniek.nl/den-haag.

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder