Nieuws

Feestelijke opening nieuwe pand NOK West

 - 

13 oktober jongstleden is het nieuwe pand van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) West feestelijk geopend. De nieuwe vestiging bestaat uit meerdere verdiepingen en biedt ruimte voor extra behandelteams, waarmee meer patiënten en meerdere patiëntgroepen tegelijkertijd behandeld kunnen worden voor morbide obesitas.

De Nederlandse Obesitas Kliniek West ontstond in 2009 uit een unieke samenwerking tussen MCH Antoniushove, het Bronovo ziekenhuis, het Langeland ziekenhuis, het Groene Hart ziekenhuis, enkele chirurgen en de Nederlandse Obesitas Kliniek en startte in Leidscheveen met de behandeling van patienten met morbide obesitas. Het eerste jaar meldde zich reeds 500 patienten. Mede door de bewezen succesvolle, multidisciplinaire aanpak, die zorgt voor een forse gezondheidswinst en verbetering van kwaliteit van leven, groeide de behandeling bij NOK West al snel uit tot de meest efficiënte ([term bariatrische]) behandeling van morbide obesitas in de omgeving Haaglanden. Dit zorgde vanzelfsprekend voor een explosieve groei van patiënten en dit jaar verwachten wij zo’n 1250 nieuwe aanmeldingen voor NOK West.

Door dit succes groeide de kliniek aan de Hariëtte Freezerhof uit haar jasje en ontstond er behoefte aan een groter behandelcentrum. In 2014 is een start gemaakt met de verbouwing van een nieuw pand voor de Nederlandse Obesitas Kliniek West aan de Bordewijklaan 3 in Den Haag. Dit pand is hedenmiddag feestelijk geopend door de directie van de Nederlandse Obesitas Kliniek West.

Mensen met ernstig overgewicht die in aanmerking willen komen voor een integrale behandeling, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek West, telefoon 088-8832444, na verwijzing door de huisarts. Kijk voor meer informatie over de aanpak op www.obesitaskliniek.nl/den-haag.

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder