Nieuws

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Medtronic slaan de handen ineen tegen morbide obesitas

 - 

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Medtronic plc (NYSE: MDT) ‒ één van ‘s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie, diensten en oplossingen ‒ hebben vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben getekend om een strategische alliantie aan te gaan met als doel de visie van de NOK te verwezenlijken.

De NOK heeft in Nederland een innovatief en geïntegreerd zorgmodel ontwikkeld voor patiënten met morbide obesitas. De strategische alliantie, waarin Medtronic een meerderheidsbelang heeft verkregen, stelt de NOK in staat om geïntegreerde, ‘value-based’ oplossingen te bieden voor de behandeling van morbide obesitas en om deze breder toegankelijk te maken in meer landen voor meer patiënten die een uitgebreide behandeling voor deze aandoening nodig hebben.

Gezondheidszorgmodel

De NOK en Medtronic delen de overtuiging dat het samenbrengen van de arts en de patiënt in een geïntegreerd ‘value-based’ gezondheidszorgmodel, met de meest recente behandelingszorgpaden en technologieën voor morbide obesitas, kan resulteren in betere patiëntresultaten. De NOK is in Nederland begonnen met dit type benadering en Medtronic onderstreept dat deze nieuwe benadering breder kan worden toegepast om zo meer patiënten in meer landen te kunnen helpen.

De strategische alliantie met Medtronic laat de klinische besluitvorming en de privacy van patiëntgegevens onveranderd en volledig in de handen van de medische staf van de NOK. Daarnaast heeft deze alliantie geen verdere impact op de medische autonomie en klinische onafhankelijkheid van de NOK-klinieken.

Meer informatie

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar het officiële persbericht, dat hieronder is te downloaden.

In de media

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder