Nieuws

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Medtronic slaan de handen ineen tegen morbide obesitas

 - 

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Medtronic plc (NYSE: MDT) ‒ één van ‘s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie, diensten en oplossingen ‒ hebben vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben getekend om een strategische alliantie aan te gaan met als doel de visie van de NOK te verwezenlijken.

De NOK heeft in Nederland een innovatief en geïntegreerd zorgmodel ontwikkeld voor patiënten met morbide obesitas. De strategische alliantie, waarin Medtronic een meerderheidsbelang heeft verkregen, stelt de NOK in staat om geïntegreerde, ‘value-based’ oplossingen te bieden voor de behandeling van morbide obesitas en om deze breder toegankelijk te maken in meer landen voor meer patiënten die een uitgebreide behandeling voor deze aandoening nodig hebben.

Gezondheidszorgmodel

De NOK en Medtronic delen de overtuiging dat het samenbrengen van de arts en de patiënt in een geïntegreerd ‘value-based’ gezondheidszorgmodel, met de meest recente behandelingszorgpaden en technologieën voor morbide obesitas, kan resulteren in betere patiëntresultaten. De NOK is in Nederland begonnen met dit type benadering en Medtronic onderstreept dat deze nieuwe benadering breder kan worden toegepast om zo meer patiënten in meer landen te kunnen helpen.

De strategische alliantie met Medtronic laat de klinische besluitvorming en de privacy van patiëntgegevens onveranderd en volledig in de handen van de medische staf van de NOK. Daarnaast heeft deze alliantie geen verdere impact op de medische autonomie en klinische onafhankelijkheid van de NOK-klinieken.

Meer informatie

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar het officiële persbericht, dat hieronder is te downloaden.

In de media

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder