Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

De Nederlandse Obesitas Kliniek en Medtronic slaan de handen ineen tegen morbide obesitas

Woensdag 25 mei 2016 – De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Medtronic plc (NYSE: MDT) ‒ één van ‘s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie, diensten en oplossingen ‒ hebben vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben getekend om een strategische alliantie aan te gaan met als doel de visie van de NOK te verwezenlijken.

De NOK heeft in Nederland een innovatief en geïntegreerd zorgmodel ontwikkeld voor patiënten met morbide obesitas. De strategische alliantie, waarin Medtronic een meerderheidsbelang heeft verkregen, stelt de NOK in staat om geïntegreerde, ‘value-based’ oplossingen te bieden voor de behandeling van morbide obesitas en om deze breder toegankelijk te maken in meer landen voor meer patiënten die een uitgebreide behandeling voor deze aandoening nodig hebben.

Gezondheidszorgmodel

De NOK en Medtronic delen de overtuiging dat het samenbrengen van de arts en de patiënt in een geïntegreerd ‘value-based’ gezondheidszorgmodel, met de meest recente behandelingszorgpaden en technologieën voor morbide obesitas, kan resulteren in betere patiëntresultaten. De NOK is in Nederland begonnen met dit type benadering en Medtronic onderstreept dat deze nieuwe benadering breder kan worden toegepast om zo meer patiënten in meer landen te kunnen helpen.

De strategische alliantie met Medtronic laat de klinische besluitvorming en de privacy van patiëntgegevens onveranderd en volledig in de handen van de medische staf van de NOK. Daarnaast heeft deze alliantie geen verdere impact op de medische autonomie en klinische onafhankelijkheid van de NOK-klinieken.

Meer informatie

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar het officiële persbericht, dat hieronder is te downloaden.

In de media

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611