Nieuws

CZ-predicaat Beste Zorg bariatrische chirurgie

 - 

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis – waar de Nederlandse Obesitas Kliniek samenwerkt met het Obesitas Centrum Amsterdam – heeft van CZ het Predicaat Beste Zorg 2014 ontvangen voor bariatrische chirurgie. De zorgverzekeraar toetste de prestaties van alle zorgaanbieders van maagoperaties bij mensen met overgewicht. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis voldoet aan alle kwaliteitsnormen en is daarmee voorkeursbehandelaar voor 2014.

CZ keek bij de beoordeling van de zorgaanbieders naar verschillende indicatoren, zoals het aantal operaties per ziekenhuis en per chirurg per jaar, het succes van de behandeling, de soort bariatrische ingrepen (minimaal 2) en de aanwezigheid van een multidisciplinair behandelteam.
Samenwerking

Binnen het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis biedt het Obesitas Centrum Amsterdam (OCA) samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek een multidisciplinaire chirurgische behandeling voor bariatrische patiënten. Het OCA is bovendien gespecialiseerd in complexe chirurgie na eerdere bariatrische ingrepen.

Het behandelprogramma bestaat uit een voortraject, de operatie en het natraject. Patiënten worden begeleid door een team van artsen, chirurgen, gespecialiseerde verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en een zorgcoördinator. Door de inzet van dit multidisciplinaire team én langdurige begeleiding slaagt 77 procent van de patiënten met een maagverkleining erin meer dan 50% van hun overgewicht te verliezen.

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder