Nieuws

CZ-predicaat Beste Zorg bariatrische chirurgie

 - 

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis – waar de Nederlandse Obesitas Kliniek samenwerkt met het Obesitas Centrum Amsterdam – heeft van CZ het Predicaat Beste Zorg 2014 ontvangen voor bariatrische chirurgie. De zorgverzekeraar toetste de prestaties van alle zorgaanbieders van maagoperaties bij mensen met overgewicht. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis voldoet aan alle kwaliteitsnormen en is daarmee voorkeursbehandelaar voor 2014.

CZ keek bij de beoordeling van de zorgaanbieders naar verschillende indicatoren, zoals het aantal operaties per ziekenhuis en per chirurg per jaar, het succes van de behandeling, de soort bariatrische ingrepen (minimaal 2) en de aanwezigheid van een multidisciplinair behandelteam.
Samenwerking

Binnen het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis biedt het Obesitas Centrum Amsterdam (OCA) samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek een multidisciplinaire chirurgische behandeling voor bariatrische patiënten. Het OCA is bovendien gespecialiseerd in complexe chirurgie na eerdere bariatrische ingrepen.

Het behandelprogramma bestaat uit een voortraject, de operatie en het natraject. Patiënten worden begeleid door een team van artsen, chirurgen, gespecialiseerde verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en een zorgcoördinator. Door de inzet van dit multidisciplinaire team én langdurige begeleiding slaagt 77 procent van de patiënten met een maagverkleining erin meer dan 50% van hun overgewicht te verliezen.

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder