Nieuws

CZ-predicaat Beste Zorg bariatrische chirurgie

 - 

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis – waar de Nederlandse Obesitas Kliniek samenwerkt met het Obesitas Centrum Amsterdam – heeft van CZ het Predicaat Beste Zorg 2014 ontvangen voor bariatrische chirurgie. De zorgverzekeraar toetste de prestaties van alle zorgaanbieders van maagoperaties bij mensen met overgewicht. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis voldoet aan alle kwaliteitsnormen en is daarmee voorkeursbehandelaar voor 2014.

CZ keek bij de beoordeling van de zorgaanbieders naar verschillende indicatoren, zoals het aantal operaties per ziekenhuis en per chirurg per jaar, het succes van de behandeling, de soort bariatrische ingrepen (minimaal 2) en de aanwezigheid van een multidisciplinair behandelteam.
Samenwerking

Binnen het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis biedt het Obesitas Centrum Amsterdam (OCA) samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek een multidisciplinaire chirurgische behandeling voor bariatrische patiënten. Het OCA is bovendien gespecialiseerd in complexe chirurgie na eerdere bariatrische ingrepen.

Het behandelprogramma bestaat uit een voortraject, de operatie en het natraject. Patiënten worden begeleid door een team van artsen, chirurgen, gespecialiseerde verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en een zorgcoördinator. Door de inzet van dit multidisciplinaire team én langdurige begeleiding slaagt 77 procent van de patiënten met een maagverkleining erin meer dan 50% van hun overgewicht te verliezen.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder