Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

CZ-predicaat Beste Zorg bariatrische chirurgie

Woensdag 16 oktober 2013 – Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis – waar de Nederlandse Obesitas Kliniek samenwerkt met het Obesitas Centrum Amsterdam – heeft van CZ het Predicaat Beste Zorg 2014 ontvangen voor bariatrische chirurgie. De zorgverzekeraar toetste de prestaties van alle zorgaanbieders van maagoperaties bij mensen met overgewicht. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis voldoet aan alle kwaliteitsnormen en is daarmee voorkeursbehandelaar voor 2014.

CZ keek bij de beoordeling van de zorgaanbieders naar verschillende indicatoren, zoals het aantal operaties per ziekenhuis en per chirurg per jaar, het succes van de behandeling, de soort bariatrische ingrepen (minimaal 2) en de aanwezigheid van een multidisciplinair behandelteam.
Samenwerking

Binnen het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis biedt het Obesitas Centrum Amsterdam (OCA) samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek een multidisciplinaire chirurgische behandeling voor bariatrische patiënten. Het OCA is bovendien gespecialiseerd in complexe chirurgie na eerdere bariatrische ingrepen.

Het behandelprogramma bestaat uit een voortraject, de operatie en het natraject. Patiënten worden begeleid door een team van artsen, chirurgen, gespecialiseerde verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en een zorgcoördinator. Door de inzet van dit multidisciplinaire team én langdurige begeleiding slaagt 77 procent van de patiënten met een maagverkleining erin meer dan 50% van hun overgewicht te verliezen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611