Nieuws

CBS: Steeds meer overgewicht in Nederland

 - 

Vandaag heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers over overgewicht in Nederland gepubliceerd.  In de afgelopen dertig jaar is het aandeel mensen met overgewicht in Nederland toegenomen.

De toename is vooral groot bij volwassenen; het aandeel met ernstig overgewicht is zelfs meer dan verdubbeld. In 2009/2011 hebben zo’n 6,5 miljoen mensen in ons land matig of ernstig overgewicht. Dat komt neer op een aandeel van 41 procent. Dat is veel meer dan begin jaren tachtig, toen 27 procent te zwaar was. Tien procent (ongeveer 1,5 miljoen) kampte in 2009/2011 met ernstig overgewicht (obesitas).

Toename overgewicht bij kinderen

Van de kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar had in 2009/2011 bijna 11 procent matig overgewicht. In de jaren tachtig was dit nog ongeveer 7 procent. Het aandeel kinderen met ernstig overgewicht nam in deze periode niet zoveel toe, en ligt nu op ongeveer 2,5 procent.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek.

De Nederlandse Obesitas Kliniek zet zich in voor preventie en behandeling van ernstig overgewicht in Nederland. De behandeling van de Nederlandse Obesitas Kliniek wordt door een heel team van specialisten verzorgd. Het team bestaat uit een internist, psycholoog, mogelijk een chirurg, arts, diëtist, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator.

Voor persreacties kunt u contact opnemen met drs. Kobus Dijkhorst, algemeen directeur Nederlandse Obesitas Kliniek via 030 – 69 86 090.

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder