Nieuws

27 februari: voorlichtingsavond obesitas Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

 - 

De chirurgen van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op woensdag 27 februari in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek een informatiebijeenkomst over obesitas (ernstig overgewicht). Locatie: restaurant van het RKZ.

De voorlichtingsbijeenkomst is bestemd voor mensen met obesitas, hun naasten en belangstellenden. Een chirurg en een gespecialiseerd verpleegkundige van het RKZ en een deskundige van de Nederlandse Obesitas Kliniek vertellen over het gehele behandelpakket obesitas: de begeleiding, de diverse behandelmethoden, wel of niet een maagoperatie en wat houdt zo’n operatie dan in?

Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Sprekers

  • Huib Cense, chirurg RKZ
  • Petra ten Brug, gespecialiseerd verpleegkundige RKZ
  • Kobus Dijkhorst, directeur Nederlandse Obesitas Kliniek

Locatie: Restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis

Tijdstip: 18.30- 19.30 uur (restaurant open vanaf 18.00 uur).

Aanmelden: via het aanmeldingsformulier op de website van het RKZ.

De toegang is gratis.

Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk

Beeldje.jpgBeeldje.jpg

Ons beleid inzake het coronavirus (COVID-19)

De Nederlandse Obesitas Kliniek volgt de ontwikkeling van het nieuwe coronavirus (COVID-19) nauwlettend. We hanteren het actuele beleid van het RIVM.

Lees verder
teamHeerlen-scaled.jpgteamHeerlen-scaled.jpg

Maagballon, maagplooien en medicijnen tegen overgewicht

Een maagverkleining is de laatste redding voor mensen met morbide obesitas oftewel zeer ernstig overgewicht. De Nederlandse Obesitas Kliniek voert deze ingreep vijfduizend keer per jaar uit, maar er zijn ook minder ingrijpende alternatieven: het aanbrengen van plooien in de maag, het tijdelijk plaatsen van een maagballon en een medicijn dat het hongergevoel vermindert. ‘Behandelingen […]

Lees verder