Nieuws

Amsterdam krijgt nieuwe obesitas kliniek bij Sloterdijk

 - 

Amsterdam krijgt begin augustus een nieuw gespecialiseerd behandelcentrum voor mensen met morbide obesitas. Hierdoor wordt het aantal behandelingen per jaar met ruim 75% vergroot. Het nieuwe centrum is onderdeel van de Nederlandse Obesitas Kliniek. In dat centrum worden Amsterdamse patiënten voor en na een maagverkleinende operatie intensief begeleid in samenwerking met het Obesitas Centrum Amsterdam en de chirurgen van het OLVG.

Dr. Ruben van Veen, chirurg OLVG: “Obesitas is een groeiend maatschappelijk probleem in de regio Amsterdam en heeft een enorme impact op het leven van patiënten. Zij krijgen te maken met allerlei fysieke ongemakken en in veel gevallen met onder andere diabetes en psychische problemen. Afvallen is noodzakelijk, maar dat lukt deze patiënten niet zelfstandig. Een maagverkleining is dan nog de enige optie. Gebleken is dat alleen een ingreep niet genoeg is, omdat patiënten in oude patronen kunnen vervallen waardoor opnieuw overgewicht kan ontstaan. Obesitas Centrum Amsterdam en de Nederlandse Obesitas Kliniek bieden daarom naast de operatie een programma voor leefstijlverandering aan dat reeds in de afgelopen jaren zeer succesvol is gebleken.”

Met de opening van het nieuwe centrum (Orlyplein 97) kunnen in de toekomst nog meer patiënten met zeer ernstig overgewicht uit Amsterdam en omgeving worden geholpen. De verwachting is dat in 2020 meer dan 1.400 patiënten behandeld kunnen worden. Het behandelprogramma bestaat uit een screening, een operatie met een voor- en natraject. De intensieve begeleiding richt zich op een verandering van leefstijl waardoor de kans op blijvend gewichtsverlies aanzienlijk groter wordt. Gezondheidsklachten verminderen of verdwijnen en de kwaliteit van leven neemt toe.
Morbide obesitas is een groeiend maatschappelijk probleem. Volgens cijfers van het CBS heeft 48,7% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. 13,9% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft obesitas.

 

Beeldje.jpgBeeldje.jpg

Ons beleid inzake het coronavirus (COVID-19)

De Nederlandse Obesitas Kliniek volgt de ontwikkeling van het nieuwe coronavirus (COVID-19) nauwlettend. We hanteren het actuele beleid van het RIVM.

Lees verder
teamHeerlen-scaled.jpgteamHeerlen-scaled.jpg

Maagballon, maagplooien en medicijnen tegen overgewicht

Een maagverkleining is de laatste redding voor mensen met morbide obesitas oftewel zeer ernstig overgewicht. De Nederlandse Obesitas Kliniek voert deze ingreep vijfduizend keer per jaar uit, maar er zijn ook minder ingrijpende alternatieven: het aanbrengen van plooien in de maag, het tijdelijk plaatsen van een maagballon en een medicijn dat het hongergevoel vermindert. ‘Behandelingen […]

Lees verder