Nieuws

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

 - 

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt.

“Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. “Obesitas is een steeds groter probleem in onze maatschappij. We signaleren dat er steeds meer aandacht en begrip komt voor obesitas en dat is een positieve ontwikkeling”.

Uit onderzoek dat deze week is verschenen, geeft 78% van de huisartsen in Nederland aan dat ze meer training zouden moeten krijgen over de oorzaken, gevolgen en behandeling van obesitas. Het onderzoek is in zeven Europese landen uitgevoerd door de grootste Europese organisatie voor onderzoek naar obesitas (EASO). Het onderzoek toont verder aan dat huisartsen zwaarlijvigheid beoordelen als vijfde in een lijst van ernstige gevaren voor de gezondheid. Echter, drie van de top vier – kanker, hart- en vaatziekten en diabetes type 2 – zijn gerelateerd aan obesitas.

European Obesity Day
De eerste Europese obesitas dag (EOD) vond plaats in mei 2010. Wat begon als een basiscampagne waarbij een kleine groep artsen en patiënten betrokken was, veranderde snel in een groot evenement met deelnemers en activiteiten in veel Europese landen. De European Obesity Day brengt mensen samen om het bewustzijn te vergroten en de kennis over obesitas en de vele andere ziekten waarop het effect heeft te vergroten.

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder