Ervaringsverhaal

Peter Wouters onderging een gastric bypass en viel 63kg af: “Als je iets doet moet je het goed doen!”

Het advies wat ik iedereen kan meegeven: doe het vooral voor jezelf want het gaat om jou.

Na veel pogingen om af te vallen was ik het dik zijn helemaal beu. In mijn omgeving kende ik mensen met een maagverkleining of maagband. Ik ben daardoor ook gaan nadenken of het misschien iets voor mij zou kunnen zijn. Voor mij stond ook vast: als je iets doet moet je het goed doen! Dus wilde ik heel graag het traject in. Na een afspraak bij mijn huisarts ben ik doorgestuurd naar de Nederlandse Obesitas Kliniek waar ik een informatie gesprek heb gehad en een screening. Helaas kreeg ik een negatief advies voor operatie en werd geadviseerd om eerst mijn eetpatroon te wijzigen. Ik was het daar helemaal niet mee eens (dat is nogal zacht uitgedrukt) en heb toen een afspraak gehad met een chirurg van het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Dat gesprek verliep erg goed. Ik ben toen ook zelf tot het inzicht gekomen dat er – zoals in het advies beschreven stond – iets aan mijn eetpatroon moest veranderen.

Via een diëtist heb ik vervolgens mijn doel om voor operatie in aanmerking te komen bereikt door het nee-dieet. Dit houdt kortgezegd in dat wanneer men vroeg of ik iets wilde eten, ik gewoonweg ‘nee’ zei. Ik ben heel streng voor mezelf geweest, maar omdat ik een heel duidelijk doel voor ogen had kon ik er ook voor de volle 100% achter staan. Ik wilde heel graag veranderen.

Uiteindelijk ben ik goedgekeurd voor een operatie. Doordat ik mijn eetpatroon had aangepast en een Modifast dieet had gevolgd was ik voor de operatie al 30 kilo afgevallen. De operatie verliep heel goed, de pijn na de operatie was minimaal en ik werd goed ondersteund door het team in het ziekenhuis. Mijn verblijf heb ik als zeer prettig ervaren en de verzorging was perfect.

Na de operatie heb ik 4 weken rust gehouden. Daarna ben ik langzaam weer aan het werk gegaan en het behandelprogramma bij de Nederlandse Obesitas kliniek gaan volgen. Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren; ik had een hele leuke groep en leuke behandelaars die mij ondersteund hebben. Mijn gezondheid was erg goed (zo bleek uit de bloedcontroles). Ook mijn eetpatroon was veranderd. De kilo’s vlogen er af en ik voelde mezelf steeds beter. Alles ging veel makkelijker en ik heb inmiddels ook geen last meer van mijn gewrichten.
Het advies wat ik iedereen kan meegeven: doe het vooral voor jezelf want het gaat om jou. Als het met jou goed gaat, kun je ook veel beter voor anderen zijn! Ik wil daarom iedereen in het ziekenhuis en bij de Nederlandse Obesitas Kliniek bedanken. Deze mensen hebben het mij mogelijk gemaakt om dit te bereiken. Bedankt!

Oud-patiënt Charl Vogels is behandeld door de Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven.

Inmiddels ben ik van 160 kilo afgevallen tot 95 kilo. Een verlies van 65 kilo! Een prestatie om ontzettend trots op te zijn. Door vaatproblemen ben ik mijn ouders en mijn zus verloren. Op het moment dat ook mijn andere zusje vaatproblemen kreeg, dacht ik ‘dit gaat helemaal de verkeerde kant op, ik moet iets […]

Lees verder
P1130248-scaled.jpgP1130248-scaled.jpg

“Ik heb de controle teruggepakt”

Ik had geen hele specifieke klachten die je bij anderen vaak hoort, zoals pijn in gewrichten of een hoge bloeddruk. Mijn overgewicht beperkte mij vooral als moeder van drie jonge kinderen. Even lekker spelen was er niet bij. Daardoor was ik niet happy en had ik een verminderd zelfvertrouwen. Eerst was ik van mening dat […]

Lees verder