Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

“Mijn huisarts heeft me aangemoedigd om er voor te gaan”

Figuur 1: Donna voor de operatieFiguur 1: Donna voor de operatie

Figuur 1: Donna voor de operatie

Vanaf mijn tienerjaren had ik al overgewicht. Rond mijn dertiende of veertiende ben ik naar een diëtist gegaan, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Ik heb veel gejojood. Ik ging van 120 kg naar 115 kg naar 110 kg, maar het kwam er dan weer aan. Ik keek daarom ook heel negatief naar mezelf.

Huisarts

Ik had geen directe lichamelijke klachten, dat was zeker niet de reden om deze stap te zetten. Het zat bij mij vooral in het psychische gedeelte. Sporten ging niet meer, ik was onzeker en ik durfde niet meer naar de sportschool. Ik was in mijn hoofd heel erg bezig met wat anderen van me dachten. Mijn huisarts wist dat ik al jaren dit soort klachten had en heeft me een verwijzing naar de Nederlandse Obesitas Kliniek gegeven en me echt aangemoedigd om ervoor te gaan.

WhatsApp-groep

Het voortraject was voor mij erg positief. De begeleiding vanuit NOK was goed, men stond echt open voor je verhaal. Ik had ook een erg leuke groep, dat was mooi meegenomen. Er werd meteen een WhatsApp-groep aangemaakt waarbij iedereen kon delen als ie er even doorheen zat of waar bepaalde vragen gesteld konden worden. Dat was erg fijn. Ik was nog nooit geopereerd, dus dat vond ik heel spannend. Toen het eenmaal zo ver was en ik op de operatietafel lag, was ik om eerlijk te zijn in paniek. De chirurg kwam me gerust stellen, maar ik ging alsnog wat paniekerig de narcose in. Gelukkig is alles verder wel goed gegaan.

Vloeibaar

Na de operatie hielden we elkaar als groep op de hoogte van hoe het ging. Het is gewoon een heel raar gevoel om na een paar lepels yoghurt helemaal vol te zitten. Ik durfde niet veel te eten

Figuur 2: Donna na de operatieFiguur 2: Donna na de operatie

Figuur 2: Donna na de operatie

vanwege de verhalen die je erover hoort. Uiteindelijk heb ik twee weken vloeibaar gegeten totdat ik weer wat vast voedsel durfde te eten. Behalve dat ik veel ben afgevallen ben ik ook als persoon positief veranderd. Ik heb en had een hele leuke vriendengroep waar ik veel mee om ging. Ik durf nu veel meer op de voorgrond te treden en cijfer mezelf niet meer zo weg als vroeger. Sinds de operatie heb ik echt een ander leven en ik kan iedereen die twijfelt aanraden om deze stap toch vooral te zetten.

Donna Sassen

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921