Ervaringsverhaal

Leonie kan de hele wereld weer aan

Ik heb de stap gezet omdat ik veel last had van het jojo-effect en ik niet meer de energie had om te lijnen, niets hielp meer om af te vallen. Ik had inmiddels al het een en ander over de Nederlandse Obesitas Kliniek gehoord en heb toen informatie ingewonnen en het met mijn man besproken. Na een gesprek met de huisarts en met een verwijsbrief op zak ben ik naar de informatiemiddag van de NOK geweest. Na de screening kwam ik eerst een half jaar terecht in een traject bij de diëtistengroep, dit was zeer leerzaam. Daarna kwam de operatie eindelijk in zicht.

De behandeling bij de NOK heb ik als heel prettig ervaren. Met vragen kun je altijd en overal terecht. In het begin vond ik dat het afvallen wat langzaam ging, ik had verwacht dat het sneller zou gaan. Door chatgesprekken met de diëtiste en psycholoog bleek dat ik zeker wel op de goede weg was en toen heb ik het naast me neergelegd. Daarna ging het als een speer, eigenlijk zelfs te snel. Toen ben ik in gesprek gegaan met de diëtiste om niet meer af te vallen en op gewicht te blijven. Gelukkig werd ik ook daarmee erg goed geholpen. Ik ben op 24 januari 2014 geopereerd en ben inmiddels 45 kg kwijt.

Nu zit ik zoveel beter in mijn vel; ik kan weer veel lopen en leukere kleding kopen. Ik heb meer energie en ben weer in beweging. Bovendien hoef ik nu geen medicijnen meer in te nemen voor mijn astma. Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld weer aankan!

Marjon Bainbridge-Engelbregt greep de kans om haar leven te veranderen.

Toen één van mijn beste vrienden plotseling en veel te jong aan kanker overleed, heb ik dat aangegrepen om de beslissing te nemen. Hij kreeg geen keus .. maar ik wel! Mijn internist heeft mij verwezen naar de NOK omdat het met mijn diabetes steeds slechter ging en er geen hoop meer was op verbetering. […]

Lees verder

Peter Wouters onderging een gastric bypass en viel 63kg af: “Als je iets doet moet je het goed doen!”

Het advies wat ik iedereen kan meegeven: doe het vooral voor jezelf want het gaat om jou. Na veel pogingen om af te vallen was ik het dik zijn helemaal beu. In mijn omgeving kende ik mensen met een maagverkleining of maagband. Ik ben daardoor ook gaan nadenken of het misschien iets voor mij zou […]

Lees verder