Ervaringsverhaal

Leonie kan de hele wereld weer aan

Ik heb de stap gezet omdat ik veel last had van het jojo-effect en ik niet meer de energie had om te lijnen, niets hielp meer om af te vallen. Ik had inmiddels al het een en ander over de Nederlandse Obesitas Kliniek gehoord en heb toen informatie ingewonnen en het met mijn man besproken. Na een gesprek met de huisarts en met een verwijsbrief op zak ben ik naar de informatiemiddag van de NOK geweest. Na de screening kwam ik eerst een half jaar terecht in een traject bij de diëtistengroep, dit was zeer leerzaam. Daarna kwam de operatie eindelijk in zicht.

De behandeling bij de NOK heb ik als heel prettig ervaren. Met vragen kun je altijd en overal terecht. In het begin vond ik dat het afvallen wat langzaam ging, ik had verwacht dat het sneller zou gaan. Door chatgesprekken met de diëtiste en psycholoog bleek dat ik zeker wel op de goede weg was en toen heb ik het naast me neergelegd. Daarna ging het als een speer, eigenlijk zelfs te snel. Toen ben ik in gesprek gegaan met de diëtiste om niet meer af te vallen en op gewicht te blijven. Gelukkig werd ik ook daarmee erg goed geholpen. Ik ben op 24 januari 2014 geopereerd en ben inmiddels 45 kg kwijt.

Nu zit ik zoveel beter in mijn vel; ik kan weer veel lopen en leukere kleding kopen. Ik heb meer energie en ben weer in beweging. Bovendien hoef ik nu geen medicijnen meer in te nemen voor mijn astma. Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld weer aankan!

De Dokters: Gastric Bypass

Christa Groenendaal, een oud-patiënte van de Nederlandse Obesitas Kliniek vertelt in dit fragment van het NTR tv-programma ‘De Dokters’ over haar ervaringen naar aanleiding van de operatie die ze onderging als onderdeel van de behandeling bij de NOK.

Lees verder

‘Opa is de helft geworden van wat ‘ie eerst was’

In mijn zwaarste periode woog ik 160 kilo, dat was in 2008. Nu weeg ik 80 kilo, ik ben in totaal 87 kilo afgevallen. Ik heb zeker vijf, zes jaar lang ernstig overgewicht gehad. Ik had onder andere slaapapneu, hoge bloeddruk, suiker, last van mijn gewrichten. Ik werkte 19, 20 uur per dag in de […]

Lees verder