Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

“Je hebt echt een ander leven”

Figuur 1: Liesbeth Timmerman na de behandelingFiguur 1: Liesbeth Timmerman na de behandeling

Figuur 1: Liesbeth Timmerman na de behandeling

“Natuurlijk heb ook ik eerst diëten gevolgd en geprobeerd om te sporten om gewicht te verliezen. Maar alles wat ik afviel dat kwam er daarna gewoon weer leuk bij. Ik begon het te voelen in mijn heupen en knieën en in 2018 ontdekte men in het ziekenhuis dat er geen kraakbeen meer in mijn knie zat. Door jarenlange slijtage kon ik die knie nauwelijks gebruiken bij het sporten, dat was ook de reden dat ik langdurig sporten en diëten niet goed vol hield.”

“Dat was al een signaal van het lichaam, een goede vriendin van me zei vervolgens dat ik nu echt wat aan m’n gewicht moest gaan doen, en dat ben ik toen gaan doen. Nadat de huisarts mijn verhaal had aangehoord raadde hij me een gastric bypass aan en ik heb besloten om dat te doen.”

“De zes weken durende voorbereidingsfase heb ik als heel prettig ervaren bij NOK, gesteund door een mooi team ben ik heel goed begeleid. De operatie zelf ging ook heel goed en behalve het overgeven in de dagen daarna heb ik eigenlijk nergens over te klagen gehad.”

Figuur 2: Liesbeth Timmerman voor de behandelingFiguur 2: Liesbeth Timmerman voor de behandeling

Figuur 2: Liesbeth Timmerman voor de behandeling

“Sinds ik de operatie heb gehad staat eten niet meer op de eerste plaats. Ik eet nu heel gestructureerd: zes keer per dag. Ik begin de dag met een liter lauw water of thee, dat is goed voor de darmen. Verder eet ik veel groenten en ben ik gestopt met het eten van vlees. Om toch eiwitten binnen te krijgen eet ik wel vis, en ook hüttenkäse. Als ik nu snoep, zijn het geen grote hoeveelheden meer. Ik mag af en toe van mezelf suikervrije drop of een heel klein stukje chocola. Het is nu gewoon een stuk makkelijker om niet veel te snoepen.”

“Ik ben nu 60 kilo kwijt, al schommelt dat ook nog wel eens richting de 55 kilo, maar het is stabiel. Dat was zonder operatie absoluut niet gelukt, dus alles bij elkaar ben ik gewoon heel erg blij dat ik het gedaan heb. Ik fiets, ik wandel en ik sta weer ontzettend actief in het leven, met heel erg veel energie. Je hebt gewoon echt een ander leven na deze operatie.”

Liesbeth Timmermann (50 jaar)

Mevrouw Timmermann is geopereerd in de vestiging van NOK in Heerlen. Wilt u meer informatie over de gastric bypass of andere afvalmethodes? Bezoek dan nu de website van NOK in Heerlen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611