Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

“Ik hoop op een gezond en goed levensritme”

Figuur 1: Kelly voor de operatieFiguur 1: Kelly voor de operatie

Figuur 1: Kelly voor de operatie

Ik ben heel gewoontjes opgegroeid in Sassenheim, samen met mijn ouders en broertje. Mijn ouders zijn een tijd uit elkaar geweest, maar besloten uiteindelijk om toch samen verder te gaan. Hier heb ik geen last van gehad. Ik ben nooit ongelukkig geweest met mijn lijf of mezelf en gepest ben ik ook nooit. Integendeel, ik heb altijd een groot sociaal netwerk gehad.

Lekker eten

Eigenlijk weet ik niet zo goed waarom ik zo zwaar ben geworden. Je hoort in de voorlichtingsverhalen dat 80% zo dik wordt vanwege een slechte jeugd, traumatische ervaringen, verslavingen, dat soort zaken. Door deze verhalen, twijfelde ik bijna aan mezelf, maar ik heb echt geen erge dingen meegemaakt. Mijn gewichtsproblemen kwamen later in mijn leven toen ik op mezelf ging wonen. Ik ging onregelmatig werken in de verpleging, vooral in de nachtdienst en ging meer alcohol drinken. En ik houd vooral van lekker eten.

Voor jezelf zorgen

Na mijn zwangerschappen veranderde mijn lichaam en bleven er extra kilo’s hangen. In april las ik een artikel over obesitas en ben ik naar een voorlichtingsavond van het NOK geweest. Ik dacht vooral: hoe zie ik er over 15 jaar uit? Nu heb ik geen serieuze mankementen en dat houd ik graag zo. Zelf krijg ik het gewicht niet onder controle, ik heb al zoveel geprobeerd. Ik ben altijd hard aan het werk voor anderen, binnen mijn vak en voor mijn gezin. Dat is niet erg, maar ergens moet je ook voor jezelf gaan zorgen.

Figuur 2: Kelly na de operatieFiguur 2: Kelly na de operatie

Figuur 2: Kelly na de operatie

Sociaal heb ik me nooit belemmerd gevoeld. Ik voel me niet bekeken door de buitenwereld en ga gewoon op vakantie, op stap en naar feestjes. Na mijn zwangerschappen heb ik wel mijn bikini in de kast laten liggen en ik denk hooguit wat langer na over mijn kledingkeuze dan een gemiddeld slank iemand. Over een jaar hoop ik, naast een gezond en goed levensritme, weer te passen in de merkkleding, die ik in de loop der jaren heb bewaard.

Kelly (30)

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921