Ervaringsverhaal

“Ik hoop op een gezond en goed levensritme”

Kelly voor de operatieKelly voor de operatie
Kelly voor de operatie

Ik ben heel gewoontjes opgegroeid in Sassenheim, samen met mijn ouders en broertje. Mijn ouders zijn een tijd uit elkaar geweest, maar besloten uiteindelijk om toch samen verder te gaan. Hier heb ik geen last van gehad. Ik ben nooit ongelukkig geweest met mijn lijf of mezelf en gepest ben ik ook nooit.  Integendeel, ik heb altijd een groot sociaal netwerk gehad.

Lekker eten

Eigenlijk weet ik niet zo goed waarom ik zo zwaar ben geworden. Je hoort in de voorlichtingsverhalen dat 80% zo dik wordt vanwege een slechte jeugd, traumatische ervaringen, verslavingen, dat soort zaken. Door deze verhalen, twijfelde ik bijna aan mezelf, maar ik heb echt geen erge dingen meegemaakt. Mijn gewichtsproblemen kwamen later in mijn leven toen ik op mezelf ging wonen. Ik ging onregelmatig werken in de verpleging, vooral in de nachtdienst en ging meer alcohol drinken. En ik houd vooral van lekker eten.

Voor jezelf zorgen

Na mijn zwangerschappen veranderde mijn lichaam en bleven er extra kilo’s hangen. In april las ik een artikel over obesitas en ben ik naar een voorlichtingsavond van het NOK geweest. Ik dacht vooral: hoe zie ik er over 15 jaar uit? Nu heb ik geen serieuze mankementen en dat houd ik graag zo. Zelf krijg ik het gewicht niet onder controle, ik heb al zoveel geprobeerd. Ik ben altijd hard aan het werk voor anderen, binnen mijn vak en voor mijn gezin. Dat is niet erg, maar ergens moet je ook voor jezelf gaan zorgen.

Sociaal heb ik me nooit belemmerd gevoeld. Ik voel me niet bekeken door de buitenwereld en ga gewoon op vakantie, op stap en naar feestjes. Na mijn zwangerschappen heb ik wel mijn bikini in de kast laten liggen en ik denk hooguit wat langer na over mijn kledingkeuze dan een gemiddeld slank iemand. Over een jaar hoop ik, naast een gezond en goed levensritme, weer te passen in de merkkleding, die ik in de loop der jaren heb bewaard.

Kelly (30)

judith_gras_vuijk-191216-7017_keuze_11.jpgjudith_gras_vuijk-191216-7017_keuze_11.jpg

‘Dankzij mijn maagverkleining kan ik af en toe weer lopen’

Meer dan vijftig kilo is Judith Vuijk (42) uit Houten afgevallen dankzij haar maagverkleining, die ze onderging in het St. Antonius Obesitascentrum. Maar nog belangrijker: door dat gewichtsverlies kan ze haar rolstoel weer met enige regelmaat laten staan en is de pijn die haar lichaam jaren teisterde helemaal verdwenen. Judith is geboren met een spina […]

Lees verder

Patiënt aan het woord: Peer van den Berg

Peer van den Berg had een BMI van 53 toen hij startte met de behandeling van obesitas bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Nu 4 jaar later heeft hij geen last meer van zijn slaapapneu, diabetes, en een hoge bloeddruk. Hij is weer fit genoeg om voldoende te kunnen bewegen en met zijn kleinkinderen te kunnen […]

Lees verder