Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

“Ik ben een fittere moeder nu ik 40 kilo kwijt ben”

Figuur 1: Cindy PolFiguur 1: Cindy Pol

Figuur 1: Cindy Pol

Cindy heeft altijd al een kinderwens gehad. Toen ze 35 werd besloot ze dat het er tijd voor was. Er was alleen een klein probleem, Cindy is vrijgezel. “Ik heb altijd al gezegd, als er geen man komt, dan kan ik het ook prima alleen. Dus toen ben ik stappen gaan zetten, dat bleek wat lastiger te gaan door mijn hoge BMI. Sommige klinieken in Nederland willen je niet helpen als je te zwaar bent. Dus toen heb ik zelf het heft in handen genomen en een donor gezocht. Twee maanden later was ik zwanger, dus dat ging allemaal heel voorspoedig.”

Geen baby-buik

“Ik heb een prima zwangerschap gehad het enige nadeel was dat ik niet een echte zwangere buik heb gehad. M’n buik werd een beetje anders, het zat allemaal wat hoger, maar ik paste gewoon nog mijn eigen kleren. Ben ook in mijn eigen kleren bevallen. Ik heb dan ook haast geen foto’s uit die periode, je zag niet aan mij dat ik zwanger was. Dat vond ik wel jammer.”
De zoon van Cindy is nu 9 maanden. “Julian betekent alles voor me, ik denk dat niemand goed kan omschrijven wat je voelt voor je kind. Hij is de reden dat ik elke dag om zes uur opsta.”

Doordat Cindy zwanger is geworden na een gastric bypass werd ze door de verloskundige doorverwezen naar de gynaecoloog. ‘Ik heb wat meer controles gehad, ze houden goed in de gaten of je kindje genoeg binnenkrijgt. Ik mocht ook niet thuis bevallen, maar dat vond ik geen enkel probleem.”

Rust, reinheid, regelmaat

“Ik weet dat 107 kilo nog steeds te veel is, maar ik voel me op dit moment heel goed. Ik voel me fit, ik werk 4 dagen per week en de zorg voor Julian gaat goed. Ik verwacht ook dat als hij meer met de pot gaat mee-eten er voor mij ook meer regelmaat komt. Nu eet ik soms te weinig en te onregelmatig. Maar ik zal toch het goede voorbeeld moeten geven.

Figuur 2: Cindy Pol Figuur 2: Cindy Pol

Figuur 2: Cindy Pol

Natuurlijk zou ik ook liever wat meer willen afvallen. Maar ondertussen heb ik ook wel genoegen genomen met dit gewicht. Ik ben gelukkig, ik heb een kleine en wil me niet ongelukkig meer voelen over de kilo’s die er nog af zouden moeten.”

“Ik weet niet of de gastric bypass en de 40 kilo die ik daarmee ben kwijtgeraakt ervoor heeft gezorgd dat ik zo makkelijk zwanger ben geworden. Maar zeker is wel dat ik een fittere moeder ben, ik kan gezellig met Julian over de vloer kruipen. Ik heb van beide beslissingen geen moment spijt gehad.”

Video

In onderstaande video vertelt Cindy Pol over haar zwangerschap na een maagverkleining

Ziet u geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


· · Cookie voorkeuren · ·

· ·

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.3/0611