Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

Dat er 50 kilo van me af is, vind ik echt bizar

Figuur 1: AnneFiguur 1: Anne

Figuur 1: Anne

Anne Venderbos is 23 jaar en woog een jaar geleden nog 135 kilo. ‘Ik ben jong voor een operatie, dat weet ik. Toen ik 18 was, heb ik al eens een gesprek gehad met de Nederlandse Obesitas Kliniek. Toen zeiden ze dat ik eerst zelf moest proberen om mijn gewicht naar beneden te krijgen. Ik heb van alles gedaan. Er ging vaak wel wat vanaf, maar het kwam er ook weer aan.

Anne heeft uiteindelijk een gastric sleeve gekregen, maar dit besluit heeft ze niet lichtzinnig genomen.’Ik heb er goed over nagedacht. Het is een groot besluit wat je neemt, maar ik heb me ook afgevraagd, wat gebeurt er als ik het niet doe? Ik krijg mijn gewicht niet naar beneden, dus dan heb ik op de lange termijn kans op diabetes, artrose, bepaalde vormen van kanker. Daarbij wil ik graag in de toekomst ooit kinderen krijgen, ik wilde dus weer een gezond lijf.

Anne is in elf maanden tijd 50 kilo afgevallen. ‘Ik voel me fantastisch, ik ben echt bevrijd. Nu het gewicht eraf is merk ik ook hoeveel ruimte ik in mijn hoofd heb gekregen. Vroeger was ik altijd bezig met: wat heb ik gegeten, was het te veel? Ook voelde ik me vroeger vaak te groot, te veel ruimte innemend. Daarom probeerde ik altijd eerst die grappige te zijn en niet die te dikke.

Figuur 2: AnneFiguur 2: Anne

Figuur 2: Anne

Anne woont tegenover haar werk. ‘Toen ik zwaarder was ging ik toch vaak met de auto naar m’n werk. Ik was gewoon altijd moe, had ook last van schurende bovenbenen. Dat is nu allemaal verleden tijd. Ik loop naar m’n werk of pak de fiets. Het kost ook geen energie meer.

Samen met haar trainer Mika sport Anne graag buiten. ‘Ik doe aan bootcamp, het is best pittig, maar ik vind het heerlijk om te doen.’ Mika heeft voor Anne vandaag een speciale oefening. ‘Omdat ze deze week precies 50 kilo is afgevallen, gaat ze deze slee met 50 kilo aan gewrichten voor zich uit duwen.’ Anne gaat direct fanatiek van start en duwt de slee het grasveld over. Het is pittig, desondanks duwt Anne haar voormalige overtollige kilo’s voor zich uit. ‘ Dat ik vroeger met dit extra gewicht naar de supermarkt ging, dat is toch niet te geloven’, zegt Anne moe maar voldaan

Video

In onderstaande video vertelt Anne hoe een gastric sleeve haar leven heeft veranderd.

Ziet u geen video? Klik hier om op Youtube te bekijken

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921