Ervaringsverhaal

Daniëlle de Koning had genoeg van alle overtollige kilo’s.

Ik kon op een gegeven moment niet meer verder, walgde van mijzelf en had een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik wilde mijn leven terug!.

Op aanraden van haar werkgever is Daniëlle op zoek gegaan naar professionele hulp om haar overgewicht blijvend aan te pakken, ze kwam terecht bij de Nederlandse Obesitas Kliniek West in Den Haag.

Daniëlle heeft een maagoperatie ondergaan en doorliep het volledige voor- en natraject. Zij benadrukt dat hierbij de motivatie van de patiënt voorop staat. “Natuurlijk ondersteunen ze je, maar je moet het uiteindelijk toch echt zelf doen!”, aldus Daniëlle.

De operatie was een ingrijpend onderdeel van de behandeling, maar Daniëlle was zeer tevreden. “Je voelt je heel erg veilig, de verpleging en de chirurg hebben me ook heel goed voorbereid en begeleid. Ze begrijpen je angsten en zenuwen. Ook na de operatie.”

Inmiddels staat Daniëlle weer midden in het leven. “Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet, ik heb echt het gevoel dat ik mijn leven terug heb.”

DonnaSassenNa.jpgDonnaSassenNa.jpg

“Mijn huisarts heeft me aangemoedigd om er voor te gaan”

Vanaf mijn tienerjaren had ik al overgewicht. Rond mijn dertiende of veertiende ben ik naar een diëtist gegaan, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Ik heb veel gejojood. Ik ging van 120 kg naar 115 kg naar 110 kg, maar het kwam er dan weer aan. Ik keek daarom ook heel negatief naar […]

Lees verder

Patiënt aan het woord: Karlijne van Zuiden

Karlijne van Zuiden kampte al jaren met gewichtsproblemen voordat ze een traject startte bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Nu anderhalf jaar verder is ze inmiddels veel afgevallen en kan ze weer voetballen en genieten van haar twee kinderen. In deze video vertelt Karlijne haar verhaal.

Lees verder