Ervaringsverhaal

Daniëlle de Koning had genoeg van alle overtollige kilo’s.

Ik kon op een gegeven moment niet meer verder, walgde van mijzelf en had een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik wilde mijn leven terug!.

Op aanraden van haar werkgever is Daniëlle op zoek gegaan naar professionele hulp om haar overgewicht blijvend aan te pakken, ze kwam terecht bij de Nederlandse Obesitas Kliniek West in Den Haag.

Daniëlle heeft een maagoperatie ondergaan en doorliep het volledige voor- en natraject. Zij benadrukt dat hierbij de motivatie van de patiënt voorop staat. “Natuurlijk ondersteunen ze je, maar je moet het uiteindelijk toch echt zelf doen!”, aldus Daniëlle.

De operatie was een ingrijpend onderdeel van de behandeling, maar Daniëlle was zeer tevreden. “Je voelt je heel erg veilig, de verpleging en de chirurg hebben me ook heel goed voorbereid en begeleid. Ze begrijpen je angsten en zenuwen. Ook na de operatie.”

Inmiddels staat Daniëlle weer midden in het leven. “Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet, ik heb echt het gevoel dat ik mijn leven terug heb.”

Oud-patiënt Charl Vogels is behandeld door de Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven.

Inmiddels ben ik van 160 kilo afgevallen tot 95 kilo. Een verlies van 65 kilo! Een prestatie om ontzettend trots op te zijn. Door vaatproblemen ben ik mijn ouders en mijn zus verloren. Op het moment dat ook mijn andere zusje vaatproblemen kreeg, dacht ik ‘dit gaat helemaal de verkeerde kant op, ik moet iets […]

Lees verder
Natasja_van_Nassau_Bed_2017_LR-1-e1539854136914.jpgNatasja_van_Nassau_Bed_2017_LR-1-e1539854136914.jpg

Ik voel me meer mens!

Een slecht zelfbeeld had ik niet echt, maar ik vond mezelf niet zo belangrijk. M’n leven was chaotisch, druk en veel. Ik zorgde niet voor mezelf. Toen ik voor de vierde keer in het ziekenhuis lag met wondroos, realiseerde ik me dat mijn lichaam zei: het is klaar! Echte heftige fysieke ongemakken, zoals suikerziekte, hartklachten […]

Lees verder