Ervaringsverhaal

Daniëlle de Koning had genoeg van alle overtollige kilo’s.

Ik kon op een gegeven moment niet meer verder, walgde van mijzelf en had een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik wilde mijn leven terug!.

Op aanraden van haar werkgever is Daniëlle op zoek gegaan naar professionele hulp om haar overgewicht blijvend aan te pakken, ze kwam terecht bij de Nederlandse Obesitas Kliniek West in Den Haag.

Daniëlle heeft een maagoperatie ondergaan en doorliep het volledige voor- en natraject. Zij benadrukt dat hierbij de motivatie van de patiënt voorop staat. “Natuurlijk ondersteunen ze je, maar je moet het uiteindelijk toch echt zelf doen!”, aldus Daniëlle.

De operatie was een ingrijpend onderdeel van de behandeling, maar Daniëlle was zeer tevreden. “Je voelt je heel erg veilig, de verpleging en de chirurg hebben me ook heel goed voorbereid en begeleid. Ze begrijpen je angsten en zenuwen. Ook na de operatie.”

Inmiddels staat Daniëlle weer midden in het leven. “Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet, ik heb echt het gevoel dat ik mijn leven terug heb.”

Gonnie van Vugt heeft het operatieve traject gedaan en is 50 kilo afgevallen.

Eén ding is duidelijk: je krijgt niets voor niets, het hele traject is met vallen en opstaan, met pieken en dalen verlopen, maar ik mag trots zijn! Ik ben in januari 2010 voor een kennismakings-gesprek bij de NOK geweest. In juni 2010 heb ik deze operatie ondergaan en daarmee werd de eerste stap naar een […]

Lees verder

Nooit meer terug

Zolang ik me herinner heb ik last gehad van overgewicht, ik kwam daar zelfstandig niet uit. Van alles heb ik geprobeerd: diëtist, psycholoog, sporten, ander voedingspatroon, maar ik viel constant terug in mijn oude gewoonte van ongezond eten en drinken in grote hoeveelheden. Daarbij kwam dat ik obstructief slaap apneu heb gehad en met een cpap […]

Lees verder