De operatie

Een ingreep met groot resultaat

Een operatieve ingreep aan het maag-darmstelsel kan u helpen om sneller af te vallen en een gezond gewicht te bereiken. Door de ingreep zult u minder en anders moeten gaan eten. U kunt minder eten, waardoor u gewicht verliest. De operatie is onderdeel van de totale behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek en het succes is mede afhankelijk van de manier waarop u met de nieuwe situatie omgaat. Het is mogelijk om met behulp van een operatie in relatief korte tijd 25-30% van uw gewicht te verliezen. Dat is al 50-75% van uw overgewicht. Om het gewichtsverlies blijvend te maken, is verandering van uw levensstijl noodzakelijk. Daarom kiest de NOK voor een aanpak waarbij de operatieve ingreep wordt gecombineerd met een intensieve begeleiding door verschillende deskundigen.

Daarnaast is uit onze ervaring gebleken dat de meeste aan obesitas gerelateerde ziekten en gezondheidsklachten vrij snel na de operatie verdwenen zijn. Zo wordt bijvoorbeeld ruim 80% van onze diabetes type II patiënten genezen met behulp van bariatrische chirurgie.

Operatietechnieken

Er zijn verschillende soorten operaties mogelijk. Aan iedere operatie zijn specifieke voor-, nadelen en risico’s verbonden. Om u een beeld te geven van welke soorten operatieve ingrepen aan het maag-darmstelsel er worden uitgevoerd door onze chirurgen, lichten we de vier meest voorkomende kort toe.

Video

Bekijk onderstaande korte film om meer te weten te komen over de chirurgische ingreep die onderdeel is van een behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Geen video? Bekijk de video op Youtube.
Laden...