Kom ik in aanmerking voor behandeling?

Wilt u in aanmerking komen voor een behandeling bij ons? Dan moet uw Body Mass Index (BMI) in ieder geval 40 of hoger zijn. Daarnaast speelt uw persoonlijke situatie ook een rol. Heeft u een BMI van 35 of hoger, maar heeft u last van ernstige gezondheidsklachten, die veroorzaakt worden door uw gewicht? Dan kunnen wij u misschien toch behandelen. Onze professionals beoordelen dan of wij u kunnen helpen.

Vragenlijst

Met behulp van de vragenlijst hieronder kunt u een indicatie krijgen of u in aanmerking komt voor behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Vragenlijst behandeling


Indicatie

Let op: de conclusie aan de hand van de door u ingevulde antwoorden is slechts een indicatie. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Of u geschikt bent voor behandeling moet te allen tijde worden beoordeeld door medisch personeel.

Hoe kan ik een screening krijgen?

Wij kunnen u pas screenen als u een verwijzing heeft. Deze verwijzing kunt u krijgen van uw huisarts, medisch specialist of de medisch adviseur van uw zorgverzekeraar.

Lees meer over aanmelding

Wat is de wachttijd?

De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft in principe geen wachttijd. Komt uw verwijzing bij ons binnen? Dan nemen wij vaak binnen vijf werkdagen contact met u op.

Wordt de behandeling vergoed?

Alle zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van obesitas door de Nederlandse Obesitas Kliniek vanuit de basisverzekering. Komt u na de uitgebreide screening in aanmerking voor de behandeling? Dan vergoedt uw verzekering de gehele behandeling.

Wilt u zeker weten of uw verzekering een behandeling vergoedt? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij.