Nieuws

Nederlandse Obesitas Kliniek voert 50e SADI operatie uit.

 - 

De Nederlandse Obesitas Kliniek voert ruim 1 jaar bariatrische ingrepen uit volgens de SADI methode. SADI is de afkorting voor Single Anastomosis Duodeno Ileale bypass. Dit is een nieuwe chirurgische techniek om gewicht te verliezen. De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft dit type operatie inmiddels uitgevoerd bij 50 personen. Directeur Kobus Dijkhorst noemt de resultaten zeer positief.

“Bij de SADI operatie krijgt de patiënt een maagverkleining en een darmomleiding. Door deze ‘omleiding van het spijsverteringskanaal’ neemt het lichaam veel minder voedingsstoffen op”. Met deze nieuwe techniek is het voor patiënten mogelijk een BMI te bereiken tussen de 30-35. “Daarmee zijn ze uit de gevarenzone en hebben ze minder kans op obesitas gerelateerde aandoeningen”, aldus Dijkorst.

Inmiddels wordt de SADI techniek door de Nederlandse Obesitas Kliniek op alle locaties toegepast. Deze operatie is met name geschikt voor patiënten met een zeer hoog BMI (55+), waarbij de operatie vaak gekoppeld wordt aan een eerdere maag verkleinende operatie (Gastric Sleeve).

Aandacht en erkenning voor obesitas op European Obesity Day

Bewustzijn creëren en kennis over obesitas en daaraan gerelateerde ziekten vergroten. Dat is het doel van de European Obesity Day die op zaterdag 19 mei plaatsvindt. In heel Europa wordt stil gestaan bij deze chronische ziekte, die onder andere in Nederland toeneemt. “Aandacht en erkenning is hard nodig” zegt Kobus Dijkhorst, CEO bij de Nederlandse […]

Lees verder

Janna Buitenhuis schaatst weer na behandelingstraject NOK

Na een behandeltraject van een jaar bij de Nederlandse Obesitas Kliniek – met operatie vanwege morbide obesitas – is Janna enorm blij dat ze weer volop aan alle gezinsactiviteiten mee kan doen. “Vanwege mijn overgewicht heb ik veel in moeten leveren, terwijl ik nog maar 37 jaar ben. Maar door een grote gewichtsafname heb ik […]

Lees verder