Nieuws

Nederlandse Obesitas Kliniek voert 50e SADI operatie uit.

 - 

De Nederlandse Obesitas Kliniek voert ruim 1 jaar bariatrische ingrepen uit volgens de SADI methode. SADI is de afkorting voor Single Anastomosis Duodeno Ileale bypass. Dit is een nieuwe chirurgische techniek om gewicht te verliezen. De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft dit type operatie inmiddels uitgevoerd bij 50 personen. Directeur Kobus Dijkhorst noemt de resultaten zeer positief.

“Bij de SADI operatie krijgt de patiënt een maagverkleining en een darmomleiding. Door deze ‘omleiding van het spijsverteringskanaal’ neemt het lichaam veel minder voedingsstoffen op”. Met deze nieuwe techniek is het voor patiënten mogelijk een BMI te bereiken tussen de 30-35. “Daarmee zijn ze uit de gevarenzone en hebben ze minder kans op obesitas gerelateerde aandoeningen”, aldus Dijkorst.

Inmiddels wordt de SADI techniek door de Nederlandse Obesitas Kliniek op alle locaties toegepast. Deze operatie is met name geschikt voor patiënten met een zeer hoog BMI (55+), waarbij de operatie vaak gekoppeld wordt aan een eerdere maag verkleinende operatie (Gastric Sleeve).

Nederlandse Obesitas Kliniek zit al 10 jaar in Amsterdam en blijft samen met OLVG bariatrische zorg aanbieden

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Sinds 2009 werkt deze kliniek samen met OLVG. Duizenden patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld. Door de grote onduidelijkheid rondom de toekomst van MC Slotervaart hebben zich de afgelopen weken honderden patiënten gemeld bij […]

Lees verder

Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) ondersteunt postbariatrische plastische chirurgie

Vrijdag 16 november 2018 is de landelijk dag van de plastische chirurgie met als thema ‘postbariatrie’, een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd na extreem gewichtsverlies. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) onderschrijft deze vorm van plastische chirurgie. Vanaf december kunnen patiënten bij de Nederlandse Contour Kliniek terecht voor een screening waarbij wordt gekeken […]

Lees verder