Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Nederlandse Obesitas Kliniek voert 50e SADI operatie uit.

Donderdag 7 april 2016 – De Nederlandse Obesitas Kliniek voert ruim 1 jaar bariatrische ingrepen uit volgens de SADI methode. SADI is de afkorting voor Single Anastomosis Duodeno Ileale bypass. Dit is een nieuwe chirurgische techniek om gewicht te verliezen. De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft dit type operatie inmiddels uitgevoerd bij 50 personen. Directeur Kobus Dijkhorst noemt de resultaten zeer positief.

“Bij de SADI operatie krijgt de patiënt een maagverkleining en een darmomleiding. Door deze ‘omleiding van het spijsverteringskanaal’ neemt het lichaam veel minder voedingsstoffen op”. Met deze nieuwe techniek is het voor patiënten mogelijk een BMI te bereiken tussen de 30-35. “Daarmee zijn ze uit de gevarenzone en hebben ze minder kans op obesitas gerelateerde aandoeningen”, aldus Dijkorst.

Inmiddels wordt de SADI techniek door de Nederlandse Obesitas Kliniek op alle locaties toegepast. Deze operatie is met name geschikt voor patiënten met een zeer hoog BMI (55+), waarbij de operatie vaak gekoppeld wordt aan een eerdere maag verkleinende operatie (Gastric Sleeve).

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2023 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921