Nieuws

Nederlandse Obesitas Kliniek voert 50e SADI operatie uit.

 - 

De Nederlandse Obesitas Kliniek voert ruim 1 jaar bariatrische ingrepen uit volgens de SADI methode. SADI is de afkorting voor Single Anastomosis Duodeno Ileale bypass. Dit is een nieuwe chirurgische techniek om gewicht te verliezen. De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft dit type operatie inmiddels uitgevoerd bij 50 personen. Directeur Kobus Dijkhorst noemt de resultaten zeer positief.

“Bij de SADI operatie krijgt de patiënt een maagverkleining en een darmomleiding. Door deze ‘omleiding van het spijsverteringskanaal’ neemt het lichaam veel minder voedingsstoffen op”. Met deze nieuwe techniek is het voor patiënten mogelijk een BMI te bereiken tussen de 30-35. “Daarmee zijn ze uit de gevarenzone en hebben ze minder kans op obesitas gerelateerde aandoeningen”, aldus Dijkorst.

Inmiddels wordt de SADI techniek door de Nederlandse Obesitas Kliniek op alle locaties toegepast. Deze operatie is met name geschikt voor patiënten met een zeer hoog BMI (55+), waarbij de operatie vaak gekoppeld wordt aan een eerdere maag verkleinende operatie (Gastric Sleeve).

Wetenschappelijk onderzoek Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) gepubliceerd

De  Nederlandse Obesitas Kliniek maakt sinds de oprichting gebruik van verschillende vragenlijsten om de vooruitgang van patiënten te monitoren. Vragenlijsten waarmee de kwaliteit van leven wordt gemeten zijn hier ook onderdeel van. Een aantal jaar geleden is besloten deze vragenlijsten ook in het kader van wetenschappelijk onderzoek te analyseren. Daarvoor is een arts-onderzoeker aangenomen. Het […]

Lees verder

Keuze voor maagverkleining te snel gemaakt

Naar aanleiding van de uitspraak van Inez van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Stichting Over Gewicht over de overbehandeling van maagverkleiningen geeft onderstaand bericht meer duidelijkheid over de werkwijze en regelgeving rondom de behandeling van morbide obesitas. Mensen die in Nederland in aanmerking komen voor operatieve behandeling van hun gewicht, hebben morbide obesitas: zodanig […]

Lees verder