Nederlandse Obesitas Kliniek 4 oktober aanwezig bij Dag van de Eerstelijn in Amsterdam

Nieuws - 11 september 2017

Op woensdag 4 oktober is de Nederlandse Obesitas Kliniek weer aanwezig op de Dag van de Eerste Lijn in Amsterdam. Het thema is net als in januari ‘Doen is het nieuwe denken’.

Voor de eerste lijn komen er steeds meer tools, vragenlijsten, werkwijzen en richtlijnen beschikbaar ten aanzien van praktijkorganisatie, samenwerking, persoonlijk functioneren en consultvaardigheden. Dit vraagt van professionals in de zorg de noodzaak zich te verdiepen in de kennis en achtergronden van deze nieuwe ontwikkelingen om deze eigen te maken.

Madelène Kuipers (voormalig huisarts en NOK-arts) geeft een interactieve workshop met de titel ‘Obesitas en de rol van de professional na bariatrie’. 12% van de Nederlandse volwassen kampt met obesitas. De NHG standaard Obesitas schrijft een gecombineerde leefstijlinterventie voor. Obesitas gaat gepaard met comorbiditeiten zoals DM II, OSAS en hypertensie. Bariatrie wordt steeds meer toegepast en heeft effect op comorbiditeit en daaraan gerelateerde medicatie. Wat zijn de criteria voor bariatrische chirurgie? Waar dien je als professional aandacht voor te hebben in de follow-up van deze patiëntengroep? Wat zijn de gevolgen op de lange termijn? Zijn er naast voordelen (gewichtsverlies) ook nadelen? Hoe zit het met zwangerschap na bariatrische chirurgie?

We ontmoeten u graag bij onze stand!

Locatie:
De Meervaart, Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam

Meer informatie: https://www.dokh.nl/cursusaanbod/dagvandeeerstelijn3a27doenishetnieuwedenken27-20171004

Laden...