Ervaringsverhaal

Ik leef, meer dan ooit

Bianca Scholten-SchoemakerBianca Scholten-Schoemaker
Bianca Scholten-Schoemaker

Altijd last van mijn benen, knieën, rug, enkels… overal pijn. Snel moe, laag zelfbeeld.

Toen de arts mij vertelde dat ik moest afvallen, omdat ik anders binnen 5 jaar in een rolstoel zou komen, wist ik het meteen. Er moest wat gebeuren, ik wilde immers nog leuke dingen doen met mijn kinderen. Spelen, rennen en zeker niet in een rolstoel rondrijden.

Mijn eigen kinderen leren fietsen, zat er voor mij niet in, ik kon het niet. Dat moesten anderen voor mij doen.

Begin 2013 zette ik de stap naar de Nederlandse Obesitas Kliniek. Ik had er veel over gelezen en me meer laten informeren tijdens een informatiebijeenkomst. In het begin was ik wat twijfelachtig over het traject dat erbij hoorde, maar uiteindelijk is het de beste keuze geweest. Een leuke groep, goede contacten en deskundigheid van de artsen, diëtisten, bewegingsdeskundigen en psychologen.

November 2013 was het zover en werd Bianca 2.0 een feit. Een enorme angst voor de operatie was absoluut niet nodig, een geweldig operatieteam stelde mij gerust. Ik kreeg een nieuwe kans van leven en wat ging dat goed. Ik begon met 130kg. In het verleden had ik ooit al 160kg gewogen, maar met allerlei pogingen was ik op 130kg terecht gekomen. Zelfs een eerder maagbandje hielp mij niet.

Nu in 2015 heb ik zelfs de 69 kg weten te bereiken. Zoals aangegeven wordt, kun je wel weer iets aankomen, dat is bij mij ook gebeurd, maar ik ben tevreden.

60 kg afgevallen, ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen. Ik leef weer, geniet volop van mijn kinderen, kan weer van alles en heb bijna geen last meer van mijn fibromyalgie.

Mijn man heeft een nieuwe vrouw gekregen, mijn kinderen een nieuwe moeder en mijn vader een nieuwe dochter. Zelfs mijn moeder die me overal bij steunde was tot op haar laatste adem zo trots op mijn resultaat. Daar doe je het toch voor?!

Bianca Scholten-Schoemaker

Marjon Bainbridge-Engelbregt greep de kans om haar leven te veranderen.

Toen één van mijn beste vrienden plotseling en veel te jong aan kanker overleed, heb ik dat aangegrepen om de beslissing te nemen. Hij kreeg geen keus .. maar ik wel! Mijn internist heeft mij verwezen naar de NOK omdat het met mijn diabetes steeds slechter ging en er geen hoop meer was op verbetering. […]

Lees verder

De Dokters: Gastric Bypass

Christa Groenendaal, een oud-patiënte van de Nederlandse Obesitas Kliniek vertelt in dit fragment van het NTR tv-programma ‘De Dokters’ over haar ervaringen naar aanleiding van de operatie die ze onderging als onderdeel van de behandeling bij de NOK.

Lees verder