Ervaringsverhaal

Ik leef, meer dan ooit

Bianca Scholten-SchoemakerBianca Scholten-Schoemaker
Bianca Scholten-Schoemaker

Altijd last van mijn benen, knieën, rug, enkels… overal pijn. Snel moe, laag zelfbeeld.

Toen de arts mij vertelde dat ik moest afvallen, omdat ik anders binnen 5 jaar in een rolstoel zou komen, wist ik het meteen. Er moest wat gebeuren, ik wilde immers nog leuke dingen doen met mijn kinderen. Spelen, rennen en zeker niet in een rolstoel rondrijden.

Mijn eigen kinderen leren fietsen, zat er voor mij niet in, ik kon het niet. Dat moesten anderen voor mij doen.

Begin 2013 zette ik de stap naar de Nederlandse Obesitas Kliniek. Ik had er veel over gelezen en me meer laten informeren tijdens een informatiebijeenkomst. In het begin was ik wat twijfelachtig over het traject dat erbij hoorde, maar uiteindelijk is het de beste keuze geweest. Een leuke groep, goede contacten en deskundigheid van de artsen, diëtisten, bewegingsdeskundigen en psychologen.

November 2013 was het zover en werd Bianca 2.0 een feit. Een enorme angst voor de operatie was absoluut niet nodig, een geweldig operatieteam stelde mij gerust. Ik kreeg een nieuwe kans van leven en wat ging dat goed. Ik begon met 130kg. In het verleden had ik ooit al 160kg gewogen, maar met allerlei pogingen was ik op 130kg terecht gekomen. Zelfs een eerder maagbandje hielp mij niet.

Nu in 2015 heb ik zelfs de 69 kg weten te bereiken. Zoals aangegeven wordt, kun je wel weer iets aankomen, dat is bij mij ook gebeurd, maar ik ben tevreden.

60 kg afgevallen, ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen. Ik leef weer, geniet volop van mijn kinderen, kan weer van alles en heb bijna geen last meer van mijn fibromyalgie.

Mijn man heeft een nieuwe vrouw gekregen, mijn kinderen een nieuwe moeder en mijn vader een nieuwe dochter. Zelfs mijn moeder die me overal bij steunde was tot op haar laatste adem zo trots op mijn resultaat. Daar doe je het toch voor?!

Bianca Scholten-Schoemaker

Peter Wouters onderging een gastric bypass en viel 63kg af: “Als je iets doet moet je het goed doen!”

Het advies wat ik iedereen kan meegeven: doe het vooral voor jezelf want het gaat om jou. Na veel pogingen om af te vallen was ik het dik zijn helemaal beu. In mijn omgeving kende ik mensen met een maagverkleining of maagband. Ik ben daardoor ook gaan nadenken of het misschien iets voor mij zou […]

Lees verder

Nooit meer terug

Zolang ik me herinner heb ik last gehad van overgewicht, ik kwam daar zelfstandig niet uit. Van alles heb ik geprobeerd: diëtist, psycholoog, sporten, ander voedingspatroon, maar ik viel constant terug in mijn oude gewoonte van ongezond eten en drinken in grote hoeveelheden. Daarbij kwam dat ik obstructief slaap apneu heb gehad en met een cpap […]

Lees verder