Ervaringsverhaal

“Ik ben geen kermisattractie meer”

Frank Vanenburg voor en na de behandelingFrank Vanenburg voor en na de behandeling
Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Frank Vanenburg erkent dat hij misschien wel een paar jaar te laat een maagverkleiningsoperatie heeft ondergaan. “Ik heb het lang voor me uitgeschoven, liep eigenlijk met m’n kop in het zand. Ik was heel ontevreden, maar camoufleerde dat met joviaal gedrag, en deed alsof het allemaal wel mee viel. Op een gegeven moment weeg je je ook niet meer, omdat je het probleem niet wil onderkennen. Dan zit je als het ware in een soort niemandsland.”

De wake-up call kwam na een doktersbezoek, waarbij werd aangegeven dat zijn bloeddruk gevaarlijk ver omhoog was geschoten. “Vanaf toen ben ik serieus aan een operatie gaan denken. Bij mij kwam het overgewicht ook echt door het Bourgondisch leven, in combinatie met niet te sporten.”

Frank Vanenburg voor en na de behandelingFrank Vanenburg voor en na de behandeling
Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Na de operatie onderging Frank een echte verandering van leefstijl. In totaal viel hij maar liefst 100 kilo af, van 220 kilo naar 120 kilo. “Zelf vind ik dat maar een getalletje, ik kijk vooral naar hoe mijn postuur is veranderd. Ik voel me vooral geen kermisattractie meer. Dat je op straat loopt en mensen van de overkant naar je wijzen van: ‘moet je dat zien.’ Mijn hele zelfbeeld is veranderd en daar ben ik heel blij mee.”

Oud-patiënt Charl Vogels is behandeld door de Nederlandse Obesitas Kliniek Eindhoven.

Inmiddels ben ik van 160 kilo afgevallen tot 95 kilo. Een verlies van 65 kilo! Een prestatie om ontzettend trots op te zijn. Door vaatproblemen ben ik mijn ouders en mijn zus verloren. Op het moment dat ook mijn andere zusje vaatproblemen kreeg, dacht ik ‘dit gaat helemaal de verkeerde kant op, ik moet iets […]

Lees verder

Oscar Huizing onderging in het RKZ een gastric bypass operatie. “Ik kan mijn veters weer strikken!”

Als ik het over mocht doen, had ik deze ingreep tien jaar eerder willen hebben! Zonder dat ik het echt doorhad, werd ik steeds zwaarder. Ik werd kortademig en kreeg last van mijn hart. Die hartproblemen waren ze gelukkig vroeg bij, maar ik bleef last houden van een hoge bloeddruk en diabetes. Mijn grootste probleem […]

Lees verder