Ervaringsverhaal

“Ik ben geen kermisattractie meer”

Frank Vanenburg voor en na de behandelingFrank Vanenburg voor en na de behandeling
Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Frank Vanenburg erkent dat hij misschien wel een paar jaar te laat een maagverkleiningsoperatie heeft ondergaan. “Ik heb het lang voor me uitgeschoven, liep eigenlijk met m’n kop in het zand. Ik was heel ontevreden, maar camoufleerde dat met joviaal gedrag, en deed alsof het allemaal wel mee viel. Op een gegeven moment weeg je je ook niet meer, omdat je het probleem niet wil onderkennen. Dan zit je als het ware in een soort niemandsland.”

De wake-up call kwam na een doktersbezoek, waarbij werd aangegeven dat zijn bloeddruk gevaarlijk ver omhoog was geschoten. “Vanaf toen ben ik serieus aan een operatie gaan denken. Bij mij kwam het overgewicht ook echt door het Bourgondisch leven, in combinatie met niet te sporten.”

Frank Vanenburg voor en na de behandelingFrank Vanenburg voor en na de behandeling
Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Na de operatie onderging Frank een echte verandering van leefstijl. In totaal viel hij maar liefst 100 kilo af, van 220 kilo naar 120 kilo. “Zelf vind ik dat maar een getalletje, ik kijk vooral naar hoe mijn postuur is veranderd. Ik voel me vooral geen kermisattractie meer. Dat je op straat loopt en mensen van de overkant naar je wijzen van: ‘moet je dat zien.’ Mijn hele zelfbeeld is veranderd en daar ben ik heel blij mee.”

Peter Wouters onderging een gastric bypass en viel 63kg af: “Als je iets doet moet je het goed doen!”

Het advies wat ik iedereen kan meegeven: doe het vooral voor jezelf want het gaat om jou. Na veel pogingen om af te vallen was ik het dik zijn helemaal beu. In mijn omgeving kende ik mensen met een maagverkleining of maagband. Ik ben daardoor ook gaan nadenken of het misschien iets voor mij zou […]

Lees verder

Gonnie van Vugt heeft het operatieve traject gedaan en is 50 kilo afgevallen.

Eén ding is duidelijk: je krijgt niets voor niets, het hele traject is met vallen en opstaan, met pieken en dalen verlopen, maar ik mag trots zijn! Ik ben in januari 2010 voor een kennismakings-gesprek bij de NOK geweest. In juni 2010 heb ik deze operatie ondergaan en daarmee werd de eerste stap naar een […]

Lees verder