Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Ervaringsverhaal

“Ik ben geen kermisattractie meer”

Figuur 1: Frank Vanenburg voor en na de behandelingFiguur 1: Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Figuur 1: Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Frank Vanenburg erkent dat hij misschien wel een paar jaar te laat een maagverkleiningsoperatie heeft ondergaan. “Ik heb het lang voor me uitgeschoven, liep eigenlijk met m’n kop in het zand. Ik was heel ontevreden, maar camoufleerde dat met joviaal gedrag, en deed alsof het allemaal wel mee viel. Op een gegeven moment weeg je je ook niet meer, omdat je het probleem niet wil onderkennen. Dan zit je als het ware in een soort niemandsland.”

De wake-up call kwam na een doktersbezoek, waarbij werd aangegeven dat zijn bloeddruk gevaarlijk ver omhoog was geschoten. “Vanaf toen ben ik serieus aan een operatie gaan denken. Bij mij kwam het overgewicht ook echt door het Bourgondisch leven, in combinatie met niet te sporten.”

Figuur 2: Frank Vanenburg voor en na de behandelingFiguur 2: Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Figuur 2: Frank Vanenburg voor en na de behandeling

Na de operatie onderging Frank een echte verandering van leefstijl. In totaal viel hij maar liefst 100 kilo af, van 220 kilo naar 120 kilo. “Zelf vind ik dat maar een getalletje, ik kijk vooral naar hoe mijn postuur is veranderd. Ik voel me vooral geen kermisattractie meer. Dat je op straat loopt en mensen van de overkant naar je wijzen van: ‘moet je dat zien.’ Mijn hele zelfbeeld is veranderd en daar ben ik heel blij mee.”

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2023 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.0/0203