Medisch Psychologische Raad (M.P.R.)

Sinds augustus 2010 heeft de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) een Medisch Psychologische Raad (MPR). De MPR komt elke zes weken samen en bespreekt de laatste ontwikkelingen in de medische en psychologische wereld.

Het doel van de MPR is om duidelijke en actuele behandelprogramma’s voor de NOK locaties te realiseren en deze ook te evalueren en mede op basis daarvan verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Daarnaast bespreekt de MPR de uitkomsten van evaluatie- en tevredenheidonderzoek onder patiënten en medewerkers, ten behoeve van de ontwikkeling van de behandelprogramma’s. Verder draagt de MPR zorg voor de interne opleiding van de NOK medewerkers.

Zo kunnen we samen onze kwaliteit hoog houden!

Samenstelling Medisch Psychologische Raad

VoorzitterDr. Ignace Janssen, bariatrisch chirurg
SecretarisDrs. Hilde Jans, psycholoog
Namens directieDrs. Kobus Dijkhorst
ArtsDrs. Dianne Wielaard
InternistDr. Lioe-Ting Dijkhorst
ChirurgDr. Dingeman Swank
Klinisch PsycholoogDrs. Peter Daansen
DiëtistEsther van Strijp
BewegingsdeskundigeMaarten Pijls
PsycholoogImke Gooskens, MSc

Gerelateerd

Behandelkosten

De zorg die we leveren valt onder de basisverzekering en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijsbrief van uw huisarts of een andere medisch specialist nodig. Meer daarover leest u op deze pagina. Eigen risico Wij...Lees verder

Over obesitas

Obesitas wordt omschreven als “een chronische ziekte waarbij een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisico’s” (PON, 2010, p. 19). De overmatige vetstapeling wordt veroorzaakt door een verstoring in de energiebalans, de hoeveelheid voedsel...Lees verder
Laden...