Nederlandse Obesitas Kliniek - Voor patiënten met ernstig overgewicht

Nieuws

Speciale behandeling door RKZ en NOK

Maandag 27 september 2010 – Het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en de NOK starten gezamenlijk behandeling van patiënten met ernstig overgewicht. De samenwerking is onlangs officieel beklonken. Samen spelen zij in op het grote maatschappelijke probleem obesitas.

Figuur 1: NBC Congrescentrum NieuwegeinFiguur 1: NBC Congrescentrum Nieuwegein

Figuur 1: NBC Congrescentrum Nieuwegein

Het RKZ voert al langer diverse operaties uit om mensen met obesitas bijvoorbeeld een maagbandje te geven, of een by-pass ingreep te doen die de maag verkleint (zogeheten bariatrische chirurgie). Nieuw is de samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek, waardoor een volledige behandeling wordt aangeboden.

Leefgewoonten aanpassen
Doel van deze behandeling is patiënten te helpen anders om te gaan met hun leefpatroon, eten en bewegen. Veel patiënten kunnen goed afvallen, maar vallen terug in oude gewoonten.

Het beheersen van het gewicht is voor mensen met obesitas een levenslange opgave en gaat vaak gepaard met frustraties. Het programma van de NOK leert mensen om te gaan met de aandoening obesitas, een betere kwaliteit van leven aan te meten en het gewicht te beheersen.

Multidisciplinaire aanpak

Mensen die voor het programma in aanmerking willen komen worden vooraf multidisciplinair gescreend door de NOK in Hilversum.

Een ambulant team zal voorlopig vanuit Hilversum de groepsbehandeling verzorgen in het RKZ en bestaat uit een obesitas arts, een psycholoog, een diëtist en een bewegingsdeskundige.

De zorg wordt volgens de laatste normen geleverd en is veilig. Het allergrootste voordeel van de samenwerking is het langdurige behandeleffect.

De verwachting is dat dit jaar ca. 20 obesitaspatiënten mensen per maand in het RKZ worden geopereerd en via het NOK aan een programma starten.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 883 24 44 of mail ons


Klachten & Privacy · Cookie Policy · Cookie voorkeuren · ZorgMail · Downloads

English · Türkçe · عربى

© 1996 - 2024 Nederlandse Obesitas Kliniek | Voor patiënten met ernstig overgewicht v4.2.2/0921