Nederlandse Obesitas Kliniek
 
 

De Nederlandse Obesitas Kliniek

De Nederlandse Obesitas Kliniek is sinds 1993 in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Samen met onze partners, medisch specialisten en professionals lopen wij voorop in de behandeling van obesitas. Daarbij staat verandering van levensstijl centraal.

Overgewicht vormt in Nederland een steeds groter maatschappelijk probleem. Steeds meer mensen hebben (beginnend) overgewicht door een verstoorde energiebalans.

Ernstig overgewicht (obesitas genoemd) komt voor bij ruim 800.000 mensen in Nederland. Daarmee is overgewicht ook een groot individueel probleem in Nederland. Immers de kwaliteit van leven neemt geleidelijk af en in toenemende mate verslechtert de gezondheid van mensen met ernstig overgewicht.

De Nederlandse Obesitas Kliniek ziet het als haar missie zich te profileren als landelijk expertisecentrum op het gebied van de behandeling van (morbide) obesitas. Door nauwe samenwerking met topklinische ziekenhuizen biedt de Nederlandse Obesitas Kliniek state-of-the-art zorg.

De behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek wordt door een team van specialisten verzorgd. Het team bestaat uit een internist, psycholoog, mogelijk een chirurg, arts, diëtist, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator.

Speciale aandacht gaat uit naar diabetespatiënten. Wij hebben aangetoond dat gewichtsverlies bij mensen met suikerziekte ervoor zorgt dat patiënten minder medicatie nodig hebben. Bovendien verbetert hun kwaliteit van leven.

Vestigingen

Momenteel hebben wij 7 vestigingen, verspreid door Nederland. Klik op een vestiging voor meer informatie.

Partners

De Nederlandse Obesitas Kliniek onderhoudt nauwe samenwerkingsverbanden met verzekeraars, ziekenhuizen, belangenverenigingen en andere samenwerkingen. Zo werken wij o.a. samen met:

St. Antonius
Vitalys Klinieken
Rijnstate Ziekenhuis
De Friesland Zorgverzekeraar

Klik hier voor een volledig overzicht van onze partners

 
 
  ×