De Nederlandse Obesitas Kliniek

De Nederlandse Obesitas Kliniek is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Samen met onze partners, medisch specialisten en professionals lopen wij al sinds 1993 voorop in de behandeling van obesitas. Daarbij staat verandering van levensstijl centraal.

Overgewicht vormt in Nederland een steeds groter maatschappelijk probleem. Steeds meer mensen hebben (beginnend) overgewicht door een verstoorde energiebalans.

Ernstig overgewicht (obesitas genoemd) komt voor bij ruim 800.000 mensen in Nederland. Daarmee is overgewicht ook een groot individueel probleem in Nederland. Immers de kwaliteit van leven neemt geleidelijk af en in toenemende mate verslechtert de gezondheid van mensen met ernstig overgewicht.

De Nederlandse Obesitas Kliniek ziet het als haar missie zich te profileren als landelijk expertisecentrum op het gebied van de behandeling van (morbide) obesitas. Door nauwe samenwerking met topklinische ziekenhuizen biedt de Nederlandse Obesitas Kliniek state-of-the-art zorg.

De behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek wordt door een team van specialisten verzorgd. Het team bestaat uit een internist, psycholoog, chirurg, arts, diëtist, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator.

Speciale aandacht gaat uit naar diabetespatiënten. Wij hebben aangetoond dat gewichtsverlies bij mensen met suikerziekte ervoor zorgt dat patiënten minder medicatie nodig hebben. Bovendien verbetert hun kwaliteit van leven.

Partners

De Nederlandse Obesitas Kliniek onderhoudt nauwe samenwerkingsverbanden met verzekeraars, ziekenhuizen, belangenverenigingen en andere samenwerkingen. Zo werken wij o.a. samen met:

Gerelateerd

De operatie

Een ingreep met groot resultaat Een operatieve ingreep aan het maag-darmstelsel kan u helpen om sneller af te vallen en een gezond gewicht te bereiken. Door de ingreep zult u minder en anders moeten gaan eten. Er wordt minder voedsel...Lees verder

De effecten van bariatrische chirurgie

Bariatrische chirurgie (chirurgie die als doel heeft het gewicht te verminderen) heeft, naast dat het een uitstekend hulpmiddel bij het verliezen van overgewicht is, tevens een zeer positief effect op een aantal aan overgewicht gerelateerde gezondheidsklachten. Hieronder treft u een...Lees verder
Laden...